ep archivo   almirall compania farmaceutica
ALMIRALL - Archivo

Almirall i Eloxx Pharmaceuticals han anunciat aquest dimecres la signatura d'un acord de llicència exclusiva de l'actiu ZKN-013. Segons l'acord, Almirall obté els drets globals per desenvolupar i comercialitzar ZKN-013, incloent-hi el seu ús en malalties dermatològiques òrfenes.

  • 9,16€
  • 1,05%

ZKN-013 és un fàrmac potencialment prometedor, d'administració oral, que permet a les cèl·lules hoste produir proteïnes funcionals que contraresten la causa fonamental de les mutacions sense sentit en malalties dermatològiques rares i potencialment, d'altres, segons ha explicat Almirall.

S'espera que aquest candidat a fàrmac entri aviat en desenvolupament de la fase I en voluntaris sans, ha afegit.

Segons els termes de l'acord, Eloxx rebrà un pagament inicial de 3 milions de dòlars, i pagaments addicionals al llarg de les possibles fases de desenvolupament, incloent-hi fites regulatòries i de vendes de fins als 470 milions de dòlars, així com royalties escalonats basats en qualsevol possible venda global futura.

"Estem molt il·lusionats d'aquest acord amb Almirall per desenvolupar i distribuir ZKN-013, la nostra molècula líder basada en la tecnologia TURBO-ZM™, ja que creiem que té un gran potencial de tenir un impacte significatiu en el tractament d'aquestes malalties doloroses i debilitants", ha assenyalat Sumit Aggarwal, president i CEO d'Eloxx.

Amb tot, Almirall ha subratllat que l'epidermòlisi bullosa distròfica recessiva (EBDR) i l'epidermòlisi bullosa juntural (EBJ) son malalties rares de la pell caracteritzades per defectes al gen 'Collagen7', "essencial" per a la correcta formació de l'estructura de la pell i la funció de barrera.

"Els estudis van demostrar que ZKN-013 indueix la producció de COL7 funcional i de longitud completa en cèl·lules de pacients amb EBDR i EBJ amb mutacions sense sentit per a aquesta proteïna", ha manifestat Almirall.

"Aquest acord de llicència està alineat amb l'estratègia d'R+D d'Almirall per desenvolupar nous tractaments que ajudin les persones amb afeccions dermatològiques, incloent-hi les malalties rares", declara el Dr. Karl Ziegelbauer, vicepresident executiu d'R+D i Chief Scientific Officer d'Almirall.

Noticias relacionadas

contador