• Ha anunciado su intención de abandonar el cargo tras casi 16 años al frente de la empresa
  • El consejo de administración de Telefónica estudiará el 8 de abril el nombramiento de Pallete
  • En 2012 César Alierta designó a José María Álvarez-Pallete como consejero-delegado
telefonica, alierta, cesar

El president executiu de Telefónica, César Alierta, ha anunciat la seva intenció d'abandonar el càrrec després de gairebé 16 anys al capdavant de l'empresa i ha proposat José María Álvarez-Pallete com a substitut, segons ha informat la companyia en un comunicat.

El consell d'administració de Telefónica estudiarà en la seva propera reunió del 8 d'abril el nomenament de José María Álvarez-Pallete com a nou president executiu de la companyia, proposat per Alierta en considerar-ho "el directiu més preparat per afrontar amb èxit els reptes que imposa la revolució digital".


El consell d'administració de Telefónica estudiarà en la seva propera reunió del 8 d'abril el nomenament de José María Álvarez-Pallete


Alierta seguirà formant part del Consell d'Administració de Telefónica, càrrec que ocupa des de quatre anys abans d'accedir a la presidència, i centrarà també les seves aportacions en temes socials i de progrés, com ara l'Educació Digital i la presidència executiva de la Fundació Telefònica.

LA TRAJECTÒRIA DE CÉSAR ALIERTA



Sota la presidència de César Alierta, Telefónica ha passat de ser un actor destacat en el sector de les Telecomunicacions a Espanya i Llatinoamèrica, a convertir-se en un líder en alguns dels principals mercats mundials com ara Brasil, Alemanya, Espanya i Hispanoamèrica.


Durant el seu mandat, Alierta ha situat a Telefònica a l'avantguarda de les telecomunicacions mundials, avançant-se a la competència en la presa de decisions estratègiques que va convertir en tendència, com l'amortització de les llicències UMTS o la creació de Telefónica Digital.

QUI ÉS JOSÉ MARÍA ÁLVAREZ-PALLETE?



El 2012, César Alierta va designar José María Álvarez-Pallete com a Conseller-Delegat



Fa una mica més de tres anys, el 2012, César Alierta va designar José María Álvarez-Pallete com a Conseller-Delegat, iniciant així un procés que conclourà el proper 8 d'abril amb el seu nomenament com a President Executiu.


José María Álvarez-Pallete va néixer a Madrid el 1963 i és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Lliure de Brussel·les. “International Management Program” per IPADE i Diploma d'Estudis Avançats per la Universitat Complutense de Madrid.


Amb tan sols 35 anys, José María Álvarez-Pallete es va incorporar a Telefónica com a Director General de Finances de Telefónica Internacional, al febrer de 1999, procedent de CEMEX. Mesos més tard va passar a ocupar la Direcció general de Finances Corporatives.


Amb l'arribada d'Alierta a la Presidència l'any 2000, va ser confirmat en el seu lloc i, posteriorment, en el 2002, va ser designat President de Telefónica Internacional. Posteriorment, va ser designat President de Telefónica Llatinoamèrica, càrrec que va ocupar fins al seu nomenament com a President Executiu de Telefónica Europa el 2011. Un any després, accedeix al càrrec de Conseller Delegat de Telefónica, SA, havent estat membre de Consell d'Administració des de juliol de 2006.


Amb aquestes credencials i després d'assumir globalment el dia a dia de les operacions des de la posició de conseller delegat de la companyia, Alierta ha considerat Álvarez-Pallete el directiu millor preparat per afavorir el relleu i posicionar una vegada més Telefònica a l'avantguarda, aquesta vegada del sector digital.

contador