ep sede de general motors en detroit eeuu 20200323101203
JOE POLIMENI - Archivo

Moviment important en el món del motor. Honda i General Motors han arribat a un acord per crear una aliança "estratègica" a Amèrica del Nord i així beneficiar-se de les economies d'escala i compartir plataformes i sistemes de propulsió.

Gràcies a aquest moviment, totes dues companyies començaran a fabricar i vendre cotxes en aquest territori a principis de 2021. No és la primera vegada que decideixen treballar juntes: a l'abril ja van anunciar que desenvoluparien dos vehicles elèctrics per a la comercialització per part de la firma japonesa als Estats Units i al Canadà a partir de 2024.

Segons el pacte proposat, Honda i General Motors col·laboraran en una varietat de segments amb la intenció de compartir plataformes per a vehicles i sistemes de propulsió, tant de combustió interna com electrificats.

L'abast de l'associació inclou el llançament de diversos vehicles per part les diferents marques de cada empresa, així com la cooperació en compres, recerca i desenvolupament i serveis connectats.

Aquest anunci es basa en l'acord signat entre totes dues companyies el mes d'abril passat per desenvolupar conjuntament dos models elèctrics nous per a Honda a partir de la plataforma flexible de General Motors.

"Aquesta aliança ajudarà totes dues empreses a accelerar la inversió en innovació de la mobilitat futura alliberant recursos addicionals. Donat el nostre sòlid historial de col·laboració, les empreses obtindran sinergies significatives en el desenvolupament de la cartera de vehicles actual", ha indicat el president de General Motors, Mark Reuss.

Per al vicepresident executiu d'Honda, Seiji Kuraish, la col·laboració permetrà a les dues empreses obtenir eficiències de costos per a així invertir en les tecnologies de la mobilitat del futur.

"Combinant les fortaleses de cada companyia i determinant acuradament el que farem pel nostre compte i el que farem en col·laboració, ens esforçarem per construir una relació de benefici mutu", ha reivindicat.

contador