ep archivo   cribados de covid 19 en sa pobla
CAIB - Archivo

El Govern d'Alemanya ha requalificat tant Espanya, incloent-hi Balears, com a Països Baixos com a zones d'alt risc de contagis pel coronavirus, cosa que significa que els viatgers sense pauta completa de vacunació o recuperats de la malaltia hauran de passar 10 dies de quarantena en tornar al país germànic.

L'executiu alemany ja va incloure el juny el nostre país com a zona de risc simple, una categoria sense conseqüències per a la gent que viatjava entre els dos països. Aquesta requalificació duta a terme per l'Institut Robert Koch de Virologia (RKI per les seves sigles en alemany) atén criteris sanitaris.

Angela Merkel, cancellera d'Alemanya, ja havia alertat aquest dijous de la "preocupant dinàmica" que estava presentant la pandèmia, amb un elevat i continu augment dels contagis, instant a la població a vacunar-se.

Aquest és un dur cop per al turisme a Espanya i en concret per a les Illes Balears, que el passat 15 de juliol es quedava fora de les llistes de destinacions segures pel Regne Unit i els Països Baixos, en plena temporada d'estiu.

contador