• IAG: vuelve a cotizar en la banda lateral en la que se ha venido moviendo desde el último tercio de febrero
  • Lufthansa: se encuentra muy alejado del soporte clave de los 11,85 euros
  • Air France: las perspectivas técnicas siguen siendo buenas y lo seguirán siendo mientras que no pierda los 7 euros
mercado de valores

Dimarts passat ens vam llevar amb els brutals atemptats de Brussel·les. Després d'unes primeres hores de forts descensos, els mercats es van recperar però vam veure com tornaven els descensos en les dues sessions posteriors. La incertesa és molt alta i els valors més afectats sens dubte són les aerolínies i els valors vinculats al turisme. Donem un cop d'ull als valors més representatius

Comencem per IAG. El bon senya vist el divendres 18 de març a la companyia s’ha evaporat després dels descensos vistos dimarts passat després dels atemptats de Brussel·les. El valor torna a cotitzar en la banda lateral en la qual s’ha anat movent des de l’últim terç de febrer. La companyia es manté cotitzant per sota de la mitjana de 200 sessions i estarem molt pendents de l’abandonament dels 6,63 euros. La pèrdua d’aquest nivell de preus ens faria pensar en una tornada als mínims del que portem d’any situats en els 6 euros. Aquests preus són molt importants per a la seva evolució a mig i llarg termini i és que si els abandona seria la confirmació del final de la tendència alcista del llarg termini corroborant la formació d’un pull back a la mitjana abandonada de 200 sessions. No ens hauríem de tornar a interessar per la companyia mentre es mantingui cotitzant per sota dels 7,50 euros, nivells on es troba la mitjana de 200 sessions.

L’aspecte tècnic de Lufthansa no és dolent del tot malgrat els descensos vistos en les darreres sessions. És cert que la companyia no ha pogut amb els màxims anuals situats en els 15,41 euros si bé el valor es manté per sobre de la mitjana de 200 sessions. El valor es troba molt allunyat del suport clau dels 11,85 euros, si abandonés ens faria pensar en l’adéu a la possibilitat que acabem veient un canvi de tendència. Per això, tanmateix, hauríem d’esperar veure la superació de la resistència dels 15,41 euros, preus més o menys un 10% per sobre dels actuals.

Air France es va deixar un important buit baixista dimarts tot i que manté un bon aspecte tècnic a mig i llarg termini. La companyia es troba consolidant nivells als voltants dels màxims de l’any i en ple desenvolupament alcista després d’observar com aconseguia pujar-se per sobre de la mitjana de 200 sessions en els primers compassos de l’any. Per a les properes sessions podríem veure una correcció amb l’objectiu de cobrir el gap alcista que va deixar el passat dia 18 en els 7,44 euros. Les perspectives tècniques segueixen sent molt bones i ho seguiran sent mentre no perdi el nivell dels 7 euros, nivells on es troba la mitjana de 200 sessions.

La cadena d’hotels Accor també ha experimentat uns forts descensos des de dimarts passat. La companyia, a més, portava acumulat un important rebot proper al 35% des de mitjan del mes de febrer passat per la qual cosa sembla que s’ha aprofitat també per a un sanejament dels últims guanys. A curt termini, estarem molt pendents de la pèrdua del suport dels 34,68 euros, ja que ens faria pensar en una tornada als mínims de l’any dibuixats en els 30 euros.

Les caigudes de les últimes sessions a NH Hoteles l’han dut a abandonar el suports dels 4,06 euros. El valor ha perdut la directriu alcista projectada des dels mínims anuals per la qual cosa sembla més que probable que veiem una continuació dels descensos fins als mínims del gap alcista que es va deixar el dia 26 en els 3,74 euros. En el mig i llarg termini, el seu aspecte tècnic no convida a posicionar-nos en el valor, cosa que posposarem fins que torni a pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions, mitjana que es troba més o menys en els 5 euros.

Per acabar, veurem les perspectives que ens ofereix Melià Hoteles. Sembla que a la companyia no li ha afectat el que ha passat a Brussel·les i és que si bé en el mig i llarg termini no presenta un bon aspecte tècnic, en el curt termini manté sense gaire esforç el rebot de mitjan de febrer. El primer nivell de suports es troba en els 6,64 euros. El més normal és que acabem veient l’abandonament d’aquest nivell de preus la qual cosa podria arrossegar la seva cotització fins al nivell dels 8 euros.

contador