ep sede de airtificial
AIRTIFICIAL

Airtificial ha anunciat aquest dimecres la firma d'un nou contracte amb Turkish Aerospace Industries (TAI) per al disseny tecnològic i subministrament de diverses varietats d'estics de control de vol per 4,8 milions d'euros, reforçant així el seu posicionament com a contractista de defensa.

  • 0,14€
  • -2,72%

L'empresa pública turca ha adjudicat a l'espanyola aquest contracte, basat en un anterior. El nou acord, explica la companyia en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), estén àmpliament les capacitats tecnològiques, electròniques i mecàniques d'estics de control de vol d'alta tecnologia per a l'Hürjet.

Aquest model d'avió entrenador i de combat lleuger, detalla Airtificial, juga un paper fonamental en la formació moderna de pilots gràcies a les característiques de rendiment superiors.

"Amb aquesta adjudicació, la unitat de defensa i mobilitat del Grup, Airtificial Aerospace & Defense, confirma el seu posicionament com a desenvolupador i proveïdor de referència per al sector de defensa amb sistemes de control de vol d'alta complexitat tecnològica", afirma la cotitzada.

Aquest nou contracte comprèn dues fases per desenvolupar i fabricar dues versions avionables dels estics. La primera, valorada en uns 1,3 milions d'euros, estén àmpliament l'abast del projecte original del 2020 per incloure en aquests nous sticks més capacitats tecnològiques i mecàniques per a una versió passiva d'aquests.

"Aquesta ampliació en el disseny i fabricació dels estics posa en relleu la confiança del sector en les capacitats d'Airtificial per escalar els seus desenvolupaments en programes de defensa altament complexos", assenyala la companyia.

I la segona partida, d'uns 3,5 milions d'euros, inclou també el disseny en més profunditat i amb noves capacitats tecnològiques, així com la seva producció, dels estics de control actius, amb diferents característiques mecàniques, electròniques i de control per a el model d'avió de combat.

Airtificial recorda que aquests dispositius electrònics i mecànics, dissenyats i fabricats a mida per al model Hürjet, "estan equipats amb les darreres innovacions tecnològiques del sector". També assenyala que els seus desenvolupaments "serveixen com a inceptor actiu per als diferents models d'avions de defensa de cinquena generació".

Cal recordar que Hürjet és el primer avió d'última generació i la reacció desenvolupat per TAI. Fa gairebé un any, el 25 d'abril del 2023, va realitzar el vol inaugural, en què va assolir una altitud de 14.000 peus i una velocitat de 250 nusos (460km/h) en la mitja hora que va estar en vol.

Igual que a l'acord inicial, el disseny i fabricació dels estics de control de vol per a TAI serà dut a terme a les instal·lacions d'Airtificial Aerospace & Defense a Sevilla. "La planta compta amb una plantilla altament qualificada, així com els mitjans necessaris per al desenvolupament i la fabricació en sèrie de components elèctrics i informàtics amb un gran component tecnològic per a multitud de programes aeronàutics civils i de defensa".

En paraules del CEO d'Airtificial, Guillermo Fernández de Peñaranda, "l'ampliació de l'acord inicial posa de manifest les capacitats d'Airtificial per proveir amb èxit els seus clients de dissenys a mida de les seves necessitats. Això té especial importància al sector de defensa, on les exigències industrials i tecnològiques són especialment altes”.

Noticias relacionadas

contador