ep airbus china tianjin fabrica inauguracion
Europa Press

Airbus surt per primera vegada d'Europa. El fabricant d'avions ha inaugurat aquest dimecres el seu nou centre de finalització i lliurament de la família d'avions de cabina ampla A330 a la ciutat xinesa de Tianjin, unes instal·lacions localitzades al costat del centre d'acoblament final de l'A320 que la companyia va posar en marxa el 2009.

En aquesta nova construcció de 16.800 metres quadrats, la companyia europea durà a terme la finalització i el lliurament d'aquesta família d'avions de cabina ampla A330 amb capacitat per transportar entre 200 i 440 passatgers. La nova planta donarà servei tant a la Xina com a la resta d'Àsia i hi treballaran entre 250 i 300 persones per, segons les previsions d'Airbus, lliurar dos avions finalitzats al mes al mercat asiàtic.

El director de la nova planta de la família A330 a Tianjin, Julien Montero, ha explicat que per a aquest nou projecte la companyia ha invertit 200 milions de dòlars (més de 166 milions d'euros), amb els quals s'han edificat i equipat tres edificis: un hangar, una cabina de pintat i un centre de lliurament. A més, la companyia ha destacat que la nova nau està preparada per treballar amb altres avions de llarg radi si fos necessari.

Per procedir a la finalització i lliurament dels models d'Airbus A330 a Àsia, els avions procedents de Tolosa (França) arribaran a aquest centre de Tianjin amb l'interior sense muntar i serà aquí on l'empresa aeronàutica dugui a terme la instal·lació de la cabina, el pintat de l'avió, les proves de vol així com el lliurament del producte final i el vol d'acceptació del client.

Concretament en aquesta planta, a més del pintat amb els colors de les diferents aerolínies, es durà a terme el muntatge de la instal·lació de vídeo, aire condicionat, revestiment de càrrega i portes, panells de sostre, seients, cortines, equipament de seguretat, etiquetes , galeries i equips de càtering.

COL·LABORACIÓ ENTRE EUROPA I LA XINA

El president de la divisió d'avions comercials d'Airbus, Fabrice Bregier, ha qualificat durant la inauguració del nou centre de cabina ampla que aquest és un "dia històric per a Airbus China" i ha assenyalat a la premsa que el nou projecte amb el gegant asiàtic és una mostra mútua de compromís amb el "fort i creixent" sector de l'aviació al país i ha recalcat que aquest dimecres comença un "capítol especial en la relació entre Airbus i la Xina".

La col·laboració entre l'aeronàutica i el país també s'ha reflectit en la seva plantilla. Per a la posada en marxa d'aquesta planta, 150 treballadors d'Airbus China es van traslladar a les instal·lacions de l'aeronàutica a Tolosa per rebre formació per part dels experts francesos.

Per finalitzar aquesta formació, l'empresa ha expressat que durant un temps, encara per definir, l'equip que treballarà a la nova planta estarà format tant per experts procedents de bases d'Airbus en altres parts del món com per treballadors xinesos, per, segons ha apuntat, anar avançant cap a l'autonomia dels empleats locals fins a la retirada total de la part internacional de l'equip.

A més, al grup d'especialistes que treballarà a la nova planta de finalitzat i lliurament de l'A330, s'integraran membres que fins ara havien treballat a la fàbrica xinesa de l'A320 per aportar al nou grup de treball l'experiència adquirida des de 2009.

EL PRIMER AVIÓ S'ENTREGARÀ EL 2019

Durant la cerimònia d'inauguració a Tianjin Airbus China ha lliurat de manera simbòlica el seu primer A330 a l'aerolínia Tianjin Airlines, una aeronau amb capacitat per a 260 passatgers muntada i finalitzada a Tolosa per un equip d'especialistes xinesos i europeus, però no serà fins a octubre de 2019, segons ha afirmat el responsable de les instal·lacions d'Airbus a Tianjin, Andrea Ockel, quan la companyia lliurarà el primer A330 finalitzat a la Xina a l'aerolínia China Eastern.

A l'acte hi han acudit membres del govern xinès, alts representants europeus i locals d'Airbus i el secretari d'estat d'Economia francès, Benjamin Griboux.

Noticias relacionadas

contador