ep logoairbnb
FLICKR

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous que ha obtingut el compromís de la nord-americana Airbnb d'introduir més transparència en els termes i condicions dels allotjaments que ofereix en la seva plataforma, fins i tot en el que fa referència als preus i a la identitat dels propietaris.

En concret, Airbnb s'ha compromès a identificar amb claredat si es tracta d'un amfitrió privat qui ofereix allotjament o bé es tracta de professionals, com per exemple immobiliàries, perquè les normes en matèria de consum difereixen en un cas o altre.

A més, la plataforma haurà de presentar el preu total de la reserva, inclosos els costos extres com són els recàrrecs per neteja. Si no fos possible calcular amb antelació el preu final, l'empresa haurà d'informar degudament a l'usuari que podria haver-hi despeses addicionals.

"Celebro la voluntat d'Airbnb de fer els canvis necessaris per garantir la plena transparència i la comprensió de què paga el consumidor", ha explicat la comissària responsable de Consum, Vera Jourova.

La companyia té fins al desembre d'aquest any per desenvolupar en detall la proposta i aplicar-la a tot l'espai econòmic europeu, en totes les versions lingüístiques que tingui el seu web en la UE, segons ha informat l'Executiu comunitari, que adverteix que estudiarà mesures contra Airbnb si no compleix el pacte.

L'acord és el resultat de l'ultimàtum que Brussel·les va fer a la companyia l'estiu passat, quan li va exigir canvis per garantir el respecte dels drets als consumidors europeus o estudiaria mesures coercitives.

Noticias relacionadas

contador