ep logoairbnb
FLICKR

Airbnb compartirà amb l'Agència Tributària la informació dels amfitrions i els detalls dels seus anuncis, com el nom i l'adreça, i les seves transaccions des del 2018, a partir de l'1 de gener, quan entrarà en vigor l'obligació que les plataformes comparteixin les dades de les reserves dels amfitrions.

El Ministeri d'Hisenda va decidir donar a les noves plataformes de pisos turístics com Airbnb, HomeAway, Wimdu o Niumb més marge per subministrar les dades fiscals i tindran de termini fins el 31 de gener de 2019 per comunicar les operacions de 2018 (davant el mes de octubre inicialment previst), atès que per a l'exercici 2018 la presentació d'aquesta declaració informativa de la cessió d'habitatges amb finalitats turístiques tindrà "excepcionalment" caràcter anual. A la resta d'exercicis, la declaració informativa serà trimestral.

Ha creat una eina perquè els amfitrions compleixin amb les seves obligacions tributàries

Per això, la plataforma turística ha creat una eina perquè els amfitrions compleixin amb les seves obligacions tributàries i ajudar-los a pagar la part que els correspon de l'impost sobre la renda, ha informat Airbnb aquest dilluns en un comunicat.

La companyia ha informat de la implementació de l'eina aquest dilluns tots els amfitrions, la qual és accessible de manera individual per cada amfitrió des del seu perfil i els permetrà proporcionar la informació que les autoritats fiscals requereixen.

La plataforma s'ha associat amb l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (AEDAF) i PricewaterhouseCoopers (PwC) per proporcionar una guia d'impostos, així com una línia directa gratuïta per obtenir informació fiscal addicional. El director de polítiques públiques d'Airbnb, Patrick Robinson, ha assegurat que volen treballar amb els amfitrions per ajudar-los a contribuir en la part que els correspon i fer que el procés de l'impost sobre la renda sigui simple per a tots.

L'eina arriba una setmana després de l'acord que la companyia va aconseguir amb Estònia i que permet als amfitrions informar automàticament dels seus ingressos a les autoritats fiscals d'aquest país amb només un clic.

contador