• L’intersindical convoca dues noves jornades d'aturades: 10 i 11 d'abril
ep avionair france 20180209184608
V. CHOPELIN - AIR FRANCE

Air France cancel·larà aquest dimarts el 25% dels seus vols programats amb motiu de les noves jornades d'aturades convocades per als dies 3 i 7 d'abril per l’intersindical a l'aerolínia francesa, que, a més, ha anunciat noves jornades de vaga per als dies de 10 i 11 d'abril.

  • 9,97€
  • -0,16%

La vaga de la principal aerolínia a França coincidirà, a més, amb una nova jornada d'aturades convocades en la Societat Nacional de Ferrocarrils (SNCF) francesa, que s'activa aquesta nit, i que afectarà el trànsit ferroviari. La previsió és que operi el 12% dels trens d'alta velocitat (TGV) (un de cada vuit), la mateixa proporció en Intercity i el 20% dels trens regionals.

L’intersindical d'Air France, que agrupa la desena de sindicats de pilots, de tripulants de cabina i de personal terrestre, ja va cridar a la vaga el passat 23 de març i tenia prevista només una jornada més d'aturades per al 30 d'aquest mes, però ha intensificat les seves mobilitzacions davant la falta d'una "resposta concreta" a les seves reclamacions en matèria salarial.

Els treballadors denuncien la falta d'una "resposta concreta" a les seves reclamacions en matèria salarial

Segons el sindicat SNPL, la companyia es devia veure obligada a cancel·lar el 51% dels 465 vols programats el passat divendres 30 de març durant la tercera jornada d'aturades.

El cost per cada dia de vaga amb el 25% de vols cancel·lats ascendeix als 25 milions d'euros per a la direcció, segons el diari Libération.

En un comunicat, l'aerolínia francesa, que no xifra l'impacte econòmic de les aturades, detalla que preveu operar demà el 75% dels seus vols programats. En concret, realitzarà el 70% dels seus vols de llarga distància; el 67% dels seus vols de mig recorregut des de i cap a París-Charles de Gaulle i el 85% dels seus vols de curta distància, París-Orly i província.

La companyia estima que, en vista del percentatge de plantilla en vaga, s'espera que un 32,8% dels pilots, un 20,5% dels tripulants de cabina (TCP) i un 14,5% del personal de terra secundin les aturades convocades per demà dimarts.

L'aerolínia, que anticipa retards i interrupcions, recorda que els horaris de vol s'actualitzen amb 24 hores d'antelació per la qual cosa insta els seus clients a comprovar si el seu vol està operatiu abans d'anar a l'aeroport.

DISPUTA SALARIAL

La majoria dels sindicats a Air France reclama una pujada del 6% enfront de l’1% plantejat per la direcció de l'aerolínia per la pèrdua adquisitiva de la plantilla durant el període de 2012-2018 per la congelació dels salaris. En el cas dels pilots l'augment salarial equivaldria al 10%.

La proposta de la direcció d'Air France preveu un increment salarial en trams del 0,6% a partir de l'abril i del 0,4% a l'octubre, amb un 1,4% addicional per increments individuals i del 3% a les assignacions de dietes al personal de terra.

Els sindicats de pilots (SNPL, SPAF i ALTER), d'auxiliars de vol (SNPNC i Unsa-PNC) i de personal de terra (CGT, FO, SUD, CFTC i SNGAF) estan convocant jornades d'aturades per aquesta disputa salarial, davant els sindicats CFE-CGC i CFDT que aproven la proposta de l'aerolínia.

Noticias relacionadas

contador