ep torre de control de la terminal 3 del aeropuerto de madrid-barajas adolfo suarez en madrid espana
Oscar J. Barroso / Europa Press - Archivo

Les aerolínies i aeroports europeus han acordat complir una sèrie de condicions juntament amb els coordinadors de franges horàries perquè es mantinguin l'exempció de slots a l'hivern davant la temporada d'hivern més difícil a la qual s'haurà d'enfrontar el sector de l'aviació.

La possibilitat d'una segona onada de la pandèmia i les restriccions de viatge d'alguns governs han provocat que la demanda de passatgers es desplomi, la qual cosa ha provocat una recuperació més lenta en el transport aeri europeu i ha fet que la necessitat d'una exempció de franges horàries ampliada "sigui més urgent que mai", segons explica l'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA).

Per facilitar una ràpida decisió per part de la Comissió Europea, ACI EUROPE, Airlines for Europe (A4E), Airlines International Representation in Europe (AIRE), la International Air Transport Association (IATA) i la European Association of Slot Coordinators (EUACA) han acordat algunes condicions que garanteixin la devolució oportuna dels slots que no s'hagin d'utilitzar aquest hivern. Això representa un assoliment significatiu donades les circumstàncies extraordinàries en les quals es troben els aeroports i les aerolínies.

"Ara és fonamental que la Comissió Europea formalitzi una extensió de l'exempció de franges horàries i aclareixi com s'implementaran les condicions. Els coordinadors de la indústria i els slots requereixen un senyal clar de la Comissió sobre les regles del joc per a la pròxima temporada d'hivern", afirmen des de la IATA.

El director general de ACI Europe, Olivier Jankovec, assegura que en aquests moments s'han de prendre decisions per a permetre la devolució oportuna dels espais per a la temporada d'hivern una vegada que s'atorgui l'exempció.

"Això li donarà als aeroports i aerolínies certesa en la planificació dels seus horaris i operacions i assegurarà que els passatgers sàpiguen què esperar en els difícils mesos que s'acosten. Més retards paralitzaran el procés de planificació hivernal i sumaran milions de costos per a totes les parts", asseguren des de l'organització.

Per al director general d'A4E, Thomas Reynaert, "restaurar la confiança dels passatgers és una prioritat absoluta per a tot el sector de l'aviació i, de fet, per a l'economia europea. Donades les restriccions governamentals en constant canvi, és vital que els pròxims horaris d'hivern brindin als passatgers la major previsibilitat possible".

"Només una exempció de franges horàries de temporada completa garantirà que s'eviti el vol d'avions buits i permetrà que els vols s'operin de la manera més sostenible possible. Les aerolínies i els aeroports d'Europa estan llestos per aplicar les condicions acordades tan aviat com s'atorgui l'exempció de temporada completa i demanen a la Comissió Europea que recolzi aquest acord i autoritzi l'exempció immediatament", va concloure el vicepresident regional de IATA per a Europa, Rafael Schvartzman.

Noticias relacionadas

contador