ep aeropuertola redaena 20190320184806
AENA - Archivo

Aena no ha pogut quantificar com afectarà el seu negoci la crisi del coronavirus. El director financer de la gestora aeroportuària, José Leo, ha explicat que les seves previsions per a 2020 no inclouen aquest fet perquè les alarmes a Europa van saltar el passat cap de setmana, just quan van començar a augmentar substancialment el nombre d'afectats per aquesta malaltia a Itàlia.

  • 182,30€
  • 0,16%

Durant la presentació dels resultats de 2019, Leo ha remarcat que "la situació està canviant cada dia", la qual cosa fa difícil mesurar què necessiten per mitigar l'impacte de la crisi als comptes del pròxim any. "No sabem res més que el que surt als mitjans", ha insistit.

De moment, les aerolínies només han cancel·lat vols a la Xina, unes rutes que no preocupen gaire Aena. No obstant això, el director financer sí que ha reconegut que "el problema és més a prop "després de l'arribada del coronavirus a Espanya i Itàlia, on ja s'han pres mesures de precaució, com posar en quarantena part del nord del país.

Sense poder preveure encara l'impacte de la crisi, la companyia va augmentar un 1,9% la seva previsió de l'augment del trànsit aeri per a 2020, respecte de l'1,1% que esperava en un primer moment. Al 2019, la xifra es va situar en 275,2 milions de viatgers, un 4,4% més que en l'exercici anterior. Incloent-hi les dades de l'Aeroport de Luton, el nombre de passatgers va augmentar un 4,6% interanual, fins als 293,2 milions.

Respecte als ingressos totals, preveu un increment del 4% durant l'any vinent, fins als 4.503 milions d'euros; encara que també augmentaran les despeses totals un 8%, fins als 2.723 milions. Per tant, l'expectativa és que el benefici net es mantingui a l'entorn dels 1.444 milions.

LES PREVISIONS NO CONVENCEN Als ANALISTES

Aquestes dades no han convençut als analistes. Des de Bankinter reconeixen que la xifra de nombre de passatgers es troba "per sobre" de les expectatives. Igual que Banc Sabadell, que reitera la seva recomanació de 'vendre' les seves accions després d'uns resultats "sense grans sorpreses", i Renda 4, que tampoc es refia d'Aena, i reitera el seu consell d''infraponderar'.

Les accions de la companyia cotitzen a aquestes hores amb una caiguda de l'entorn del 0,5%, després d'aconseguir moderar els 'números vermells del 2%, encoratjada pel canvi de tendència que també ha viscut l'Ibex. Per al conjunt de l'any, la reculada és del 9,5%.

Noticias relacionadas

contador