1643290783 apertura de adidas outlet en the outlet stores alicante

Les accions d'Adidas es disparen a la borsa alemanya. La multinacional tèxtil ha pujat un 8,59% després d'anunciar els resultats preliminars del primer trimestre del 2024, que van mostrar que el període ha estat millor del que s'esperava i, sobretot, d'augmentar les previsions per a l'exercici fiscal actual.

La companyia germànica ha indicat que els ingressos es van incrementar un 4%, fins als 5.458 milions d'euros, en comparació amb els 5.274 milions d'euros aconseguits un any enrere. De la mateixa manera, el marge brut de l'empresa va millorar 6,4 punts percentuals fins al 51,2% durant el trimestre (44,8% al primer trimestre de l'any passat) i el benefici d'explotació va assolir els 336 milions d'euros al primer trimestre, gairebé 6 vegades més que els 60 milions registrats entre el gener i el març del 2023.

En conseqüència, l'empresa ha augmentat les previsions per a tot l'any. Ara, Adidas espera ara que els ingressos neutrals en divises augmentin a una taxa d'un dígit mitjà a alt el 2024 enfront d'una previsió anterior d'un dígit mitjà. A més, la companyia espera que el benefici operatiu de l'empresa arribi a un nivell d'uns 700 milions d'euros, 200 milions més que a la previsió anterior.

Tot i això, Adidas segueix esperant que els efectes desfavorables de les divises "pesin significativament" en la rendibilitat de l'empresa aquest 2024. "Es preveu que aquests efectes segueixin afectant negativament tant els ingressos declarats com l'evolució del marge brut el 2024", afegeixen.

D'altra banda, la multinacional tèxtil ha detallat que el negoci de Yeezy, la marca desenvolupada en col·laboració amb el raper Kanye West, va generar uns ingressos d'uns 150 milions d'euros i un benefici d'explotació d'uns 50 milions d'euros al primer trimestre. Adidas va posar fi el 2022 a la seva associació amb Kanye West després dels comentaris antisemites del raper. Al gener, l'empresa va decidir no donar per perdut l'inventari restant de peces de roba Yeezy fabricades en col·laboració amb West.

"En les previsions, l'empresa assumeix que la venda de l'inventari restant de Yeezy durant la resta de l'any es produirà de mitjana al cost. Això suposaria unes vendes addicionals d'uns 200 milions d'euros i cap contribució addicional al benefici durant la resta del any”, explica Adidas. La ruptura del contracte amb el controvertit artista ha estat un problema als darrers temps per a la companyia, que va informar d'un llast d'uns 500 milions d'euros als últims resultats anuals.

Els analistes de Deutsche Bank opinen que la marca alemana ha presentat unes xifres "millors del que s'esperava", encara que les seves previsions continuen sent per sota de les expectatives del consens. El banc alemany manté la recomanació de compra sobre aquests títols, als quals atorga un preu objectiu de 220 euros.

Menys optimistes son a Banc Sabadell, ja que l'entitat espanyola reafirma el consell de 'venda' sobre unes accions que valoren en 180 euros. Per als experts del banc radicat a Alacant, si bé, l'evolució mostrada és millor del que es podria esperar, "en certa mesura es deu i sobretot en operatiu a la venda de part dels inventaris de Yeezy". "Això també explicaria en part la millora dels objectius per al 2024 que, en tot cas, ja estarien recollits en estimacions", conclouen.

Abans de la publicació, Morgan Stanley havia elevat la seva qualificació sobre Adidas des d'infraponderar a sobreponderar. Entre els arguments per a aquesta millora, els experts del banc novaiorquès van citar la gana del calçat urbà i per l'associació amb l'estrella dels Minnesota Timberwolves de l'NBA, Anthony Edwards.

contador