• Les accions d'Actelion pugen en aquests moments un 14%, fins als 180 francs suïssos
  • El grup suís està valorant l'oferta plantejada pel gegant nord-americà
johnson and johnson

Actelion Pharmaceuticals es dispara més del 13% en la borsa suïssa per l'interès comprador del grup americà Johnson & Johnson (J&J). Actelion és una empresa suïssa especialitzada en biotecnologia, enfocada en el descobriment, desenvolupament i comercialització de tractaments innovadors per atendre necessitats mèdiques no cobertes.

  • 149,12$
  • 0,82%

Les accions d'Actelion pugen en aquests moments un 14%, fins a 180 francs suïssos per acció, després que Bloomberg informés que J&J estudia llançar una oferta de compra que valora al grup en 17.000 milions de dòlars. L'objectiu de J&J seria expandir la seva cartera farmacèutica amb els productes desenvolupats per la considerada com a empresa biotecnològica més gran d'Europa.

Actelion es troba valorant la operta plantejada pel grup nord-americà i de moment no ha donat una resposta a la proposició de compra. No obstant això, el mer interès comprador de J&J ha disparat el preu de les seves accions. Amb les pujades d'aquest divendres, els seus títols es revaloritzen gairebé un 30% en el que va d'any.

El conseller delegat de Actelion i un dels seus fundadors i màxims accionistes, Jean-Paul Clozel, ha comentat en repetides ocasions que l'empresa seguirà sent independent. No obstant això, actualment podria canviar la seva postura si el comprador ofereix una cosina suficient.

En aquest sentit, el gegant Johnson & Johnson, amb una capitalització borsària que supera els 300.000 milions de dòlars i una pujada borsària del 10% en el que va d'any, està capacitat per oferir un bon preu als accionistes de Actelion si aquests es mostren oberts a una possible venda.

contador