ep archivo   una de las autopistas que atlantia tiene en italia a traves de autostrade
AUTOSTRADE - Archivo

ACS ha confirmat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el que avançava ahir Financial Times. La companyia dirigida per Florentino Pérez ha enviat una carta al Consell d'Administració d'Atlantia "en què manifesta el seu interès a participar, juntament amb altres possibles inversors entre els quals es troba la Cassa Depositi i Prestiti, en la possible adquisició de la participació de aquesta companyia en ASPI (Autostrade per l'Italia)". ACS afegeix que el valor indicatiu de l'empresa, a la vista de les dades públiques disponibles, se situa entre 9.000 i 10.000 milions.

ACS

  • 38,22€
  • -0,16%
  • -
  • -

ACS recorda a la carta, segons Financial Times, la relació propera que uneix les dues companyies, després de l'èxit de l'operació conjunta sobre el capital d'Abertis, participada al 50% més una acció per Atlantia i la resta per ACS, i defensa que l'operació encaixaria en l'estratègia a llarg termini de la companyia, també segons el diari financer.

Pérez ja va confirmar a l'inici d'aquesta setmana davant els analistes la seva intenció d'emprendre aquesta operació amb l'objectiu de crear un gran grup d'infraestructures europeu vinculat a les autopistes amb gran part dels 5.000 milions d'euros que ingressarà per la venda de la seva divisió industrial a Vinci, recorda Europa Press.

No obstant això, el directiu ha aclarit que qualsevol moviment en aquest sentit haurà de comptar sempre "amb els desitjos del Govern italià", ja que és el primer interessat a adquirir les autopistes transalpines després d'un acord que va obligar Atlantia a posar-les en venda després de l'ensorrament d'un pont a Gènova l'estiu de 2018.

Per això, en el seu primer tempteig, el president d'ACS ha obert la possibilitat a entrar com a soci de govern o al costat d'altres accionistes rellevants, en cas que Atlantia rebutgi l'última oferta enviada per l'Executiu que encapçala actualment Mario Draghi, com ha fet en nombroses ocasions durant els últims mesos.

Tanmateix, si ACS no obté resposta, Florentino Pérez va admetre haver rebut ja altres ofertes encaminades a la creació d'aquest gran grup d'infraestructures. "Si és amb els nostres amics italians, encantats, si no, ho farem amb altres interessats", va afirmar.

RESPOSTA D'ATLANTIA

De moment, el consell d'administració d'Atlantia ha confirmat la recepció de la carta enviada per Florentino Pérez i l'interès mostrat per ACS a adquirir una participació d'ASPI.

En un comunicat, la italiana afirma que pren en consideració aquesta oferta, "en consorci amb altres inversions italians i internacionals", i que portarà a terme una sèrie de trobades durant els pròxims dies per adoptar les decisions que trobi oportunes.

Així mateix, la reunió de consell d'Atlantia d'aquest dijous va servir per començar a examinar l'oferta presentada pel govern italià al costat dels seus socis, amb assistència legal i financera, tot i que no ha avançat més detalls al respecte.

contador