ep archivo   detalle del logo de acerinox
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Acerinox ha anunciat aquest dijous un pla d'inversions orientat a incrementar el valor afegit dels seus productes. En concret, la companyia ha detallat que destinarà 67 milions d'euros a VDM Metall, la seva divisió d'aliatges d'alt rendiment, cosa que li permetrà augmentar un 15% les vendes. A més, ha presentat el seu nou Pla d'Excel·lència, Beyond Excellence, per incrementar l'excel·lència operativa entre el 2024 i el 2026.

  • 9,88€
  • -0,30%

Segons ha detallat l'acereria en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els dos projectes s'emmarquen al Pla Estratègic d'Acerinox, reforçant dos dels seus pilars: Valor Afegit, gràcies a les noves inversions en VDM Metals, i Excel·lència, a través del programa Beyond Excellence, i amb impacte directe sobre els altres dos, Sostenibilitat i Fortalesa Financera.

Les inversions en VDM Metals "reforçaran la integració, ja que permetran processar aliatges d'alt rendiment a les instal·lacions de fabricació d'acer inoxidables del Camp de Gibraltar i augmentar la gamma de productes", ha afirmat Acerinox, que entre els projectes previstos destaca l'ampliació de tres forns de refusió, l'actualització d'una línia de recuit i de capat o una línia de detecció de defectes per a barres.

A més, la companyia ha comentat que entre els projectes aprovats hi ha la instal·lació d'un segon atomitzador de pólvores per a la fabricació additiva (impressió 3D). Aquesta inversió "duplicarà la capacitat de producció d'aquest material, creixent en un mercat on VDM Metals ja és altament valorat pels clients com a proveïdor, col·laborant en aquesta tecnologia amb els fabricants d'equips més prestigiosos".

"Acerinox aposta pel creixement d'aquest sofisticat material amb gran demanda, fent un pas endavant en la seva estratègia de fabricació de productes amb més valor afegit i aportant solucions al mercat dels acers inoxidables i aliatges d'alt rendiment", ha afegit.

"EXCEL·LÈNCIA EN TOT EL QUE FEM"

Sobre el nou Pla d'Excel·lència, l'acereria ha apuntat que el seu principal objectiu és "potenciar la competitivitat integral del grup a través de projectes de millora contínua que s'implementaran a totes les fàbriques entre el 2024 i el 2026 mitjançant la transformació digital, la col·laboració interfuncional i el compromís amb la innovació".

Aquest pla està basat en sis pilars (Descarbonització, Eficiència, Desenvolupament de nous tipus de productes, Productivitat i Automatització, Qualitat i servei al client i Compres) amb objectius específics per a cadascun, ha explicat Acerinox, que ha dit que arrenca amb diversos propòsits: primer, millorar l'exercici operatiu i la competitivitat de l'empresa; segon, aconseguir un objectiu anual recurrent de 100 milions d'euros a Ebitda entre el 2024 i el 2026; i tercer, aprofundir en la cultura de millora contínua i innovació a tota l'organització, alineada amb la gestió per objectius.

Per això, de cara al 2024, Acerinox ha dit que ha identificat nous projectes que se centraran en diverses àrees: incrementar la qualitat i els rendiments en la producció d'acers d'alt valor afegit, optimitzar l'ús de ferralla com a principal matèria primera, optimització de les barreges de primeres matèries, incrementar la productivitat dels equips gràcies a la digitalització, utilitzar tècniques predictives per millorar la qualitat i el manteniment, i per últim, millorar l'eficiència en consumibles i energia, cosa que repercutirà en una reducció d'emissions de CO2 .

Noticias relacionadas

contador