• La companyia assegura que ha obtingut "els millors resultats dels últims deu anys"
acerinox

El fabricant d'acer inoxidable Acerinox va guanyar 234 milions d'euros el 2017, xifra que representa un increment del 191,5% respecte a l'exercici anterior. L'import net de la xifra de negocis, 4.627 milions d'euros, va ser un 16,6% superior al de l'exercici precedent.

  • 10,13€
  • -0,10%

La companyia assegura que ha obtingut "els millors resultats dels últims deu anys, impulsats per la recuperació del mercat durant l'últim tram de l'any i la reforma fiscal als Estats Units", afirma al seu comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV).

Acerinox apunta que a finals de desembre es va aprovar la reforma fiscal als EUA que tindrà un efecte molt beneficiós per a North American Stainless i el Grup Consolidat. Encara que l'entrada en vigor de la reforma i els seus efectes es perceben a partir de 2018, el resultat net de 2017 es va veure afavorit per l'adequació dels passius per impostos diferits al nou tipus impositiu.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) de la companyia es va situar al tancament del 2017 als 489 milions d'euros, xifra que suposa un 48,6% més que durant l'exercici anterior. El deute financer net d'Acerinox al tancament de 2017 es va situar als 609 milions d'euros, un 1,7% inferior a la de l'exercici passat. El flux efectiu de les activitats d'explotació va ascendir als 366 milions d'euros, mentre que el flux de caixa després de pagar dividends i inversions va ser de 57 milions d'euros.

El volum global d'inversions va ascendir el 2017 als 173 milions d'euros, una xifra similar a la de l'any anterior, en la qual s'inclouen inversions de manteniment per dotar les instal·lacions de les tècniques i equips més avançats. D'altra banda, després dels anys 2013 a 2016, durant els quals Acerinox va oferir als seus accionistes l'opció de dividend flexible, la Junta General d'Accionistes celebrada el dia 1 de juny 2017, va acordar realitzar un pagament únic de 0,45 euros per acció en efectiu que van ser abonats als accionistes el dia 5 de juliol de 2017.

Les perspectives de futur mostren que la recent reforma fiscal als Estats Units tindrà un efecte clarament positiu en els resultats d'Acerinox. "Per anticipar el comportament del Grup el 2018 caldrà estar molt pendents de les possibles mesures proteccionistes en aquest país, de la reacció d'Europa i altres països en cas que fossin adoptades i de la gestió de l'excés de capacitat de producció instal·lada, especialment a Àsia", afirma al seu comunicat. En aquest últim factor tindrà especial importància el creixement de la producció a Indonèsia, però també el tancament de acereries a la Xina o el seu canvi d'activitat cap a la fabricació d'acer al carboni.

Noticias relacionadas

contador