cbacerinox short

Acerinox ha caigut un 8,3% aquest divendres després d'anunciar que va obtenir 221 milions d'euros de benefici, després d'impostos i minoritaris, durant els nou primers mesos de 2018. Els resultats superen en un 40,5% els del mateix període de 2017, durant el qual la companyia va registrar 157 milions d'euros.

  • 10,15€
  • -0,78%

El grup aconsegueix així els seus millors resultats de l'última dècada durant els tres primers trimestres d'un exercici i eleva la seva facturació fins als 3.872 milions d'euros, un 10,3% més que durant el mateix període del 2017.

L'EBITDA d'aquests nou primers mesos de l'any va superar en un 14,1% el dels tres primers trimestres de l'exercici anterior fins a situar-se als 422 milions d'euros davant els 370 de llavors.

El tercer trimestre del 2018 va tancar amb beneficis de 83 milions d'euros (un 4% més que els 80 milions dels tres anteriors mesos) xifra que multiplica per 13 els resultats del mateix període de l'exercici 2017.

L'acereria ha explicat que aquests resultats "es deuen a la bona situació de la demanda d'acer inoxidable als principals mercats, especialment als Estats Units".

Pel que fa a les produccions, entre gener i setembre es registra un augment d'un 1,9% en acereria i d'un 5,7% en laminació en fred, així com una disminució d'un 0,5% en laminació en calent, sempre respecte als mateixos mesos de 2017.

QUÈ OPINEN ELS EXPERTS D'AQUESTES XIFRES?

Els analistes de Bankinter expliquen que els resultats del tercer trimestre de l'acereria han estat millors del que s'esperava en marges i benefici net i una mica menys en deute net.

"La nota menys positiva és l'augment del deute net enfront de l'esperada, parcialment explicat per les majors necessitats de circulant i la distribució de dividend durant el trimestre passat", expliquen aquests experts. "Actualitzarem les nostres estimacions després de la conferència de resultats d'aquest divendres. Valorem positivament la diversificació geogràfica, amb un 46% de les vendes als EUA, on els fonamentals segueixen sent sòlids, i les millores d'eficiència", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador