acerinox

Acerinox es troba aquest dijous entre les companyies que més cauen de l'Ibex (-3%) a causa d'una dràstica retallada de valoració per part de Morgan Stanley, que ha baixat el seu preu objectiu per sota del preu actual de cotització.

  • 9,93€
  • 0,10%

El banc nord-americà ha retallat la seva valoració de la siderúrgica fins als 8,2 euros des dels 11,7 euros anteriors. Actualment, Acerinox cotitza a 8,5 euros.

Tant Acerinox com ArcelorMittal han tingut un 2018 complicat marcat pel proteccionisme promogut per Donald Trump, però també per altres aspectes que els han penalitzat. Tots dos cauen més d'un 25% en borsa l'any.

A més de l'impacte que ha tingut la guerra comercial, hi ha una altra sèrie de motius que estan pesant en ambdues companyies, com l'excés de l'oferta pel fort augment de les importacions, certa feblesa de la demanda, i la pressió que tot això està suposant per als preus. Així i tot, els analistes segueixen apostant majoritàriament per ambdues companyies. En el cas de Acerinox, un 60% d'ells aconsella comprar, segons FactSet, i només un 10%, vendre. A més, li donen un preu objectiu mitjà molt per sobre del preu actual de cotització (12,24%, la qual cosa implica un potencial del 43%).

A finals de gener del proper any, està previst que es coneguin finalment les mesures de salvaguarda que vol imposar la Comissió Europea (CE), alguna cosa que també ha generat incertesa. Els analistes creuen que la CE aprovarà les mesures suggerides per Eurofer (Associació Europea de fabricants del sector), que són establir limitacions a les importacions per país i trimestre i seguiment dels països fos de l'acord.

Cal recordar que en el seu últim Dia de l'Inversor, el passat 2 d'octubre, Acerinox va dir que consideraria l'augment de la remuneració a l'accionista una vegada que el múltiple deute financer/deute se situés còmodament per sota del nivell actual d'1 vegades.

contador