• També completa l'adquisició del grup australià Mantra per 830 milions
  • A més, AccorHotels s'ha interessat per comprar la participació de l'estat francès en Air France-KLM
ep torre sequanaaccorhotels
ACCORHOTELS

AccorHotels ha completat la venda del 57,8% del capital d'AccorInvest, el seu negoci immobiliari, a un grup d'inversors per 4.600 milions d'euros. Aquesta xifra suposa 200 milions d'euros més a la quantitat anunciada al febrer per la venda d'un percentatge major a l'anunciat inicialment.

  • 42,28€
  • 1,39%

En un comunicat, el grup gal ha confirmat que entre els inversors compradors figuren el Fons d'Inversió Pública (PIF) de l'Aràbia Saudita, els fons sobirans GRC de Singapur, així com Credit Agricole Assurances, Colony NorthStar i Amundi.

Paral·lelament, ha completat l'adquisició de Mantra Group, l'hotelera més gran d'Austràlia, per 1.300 milions de dòlars australians (830 milions d'euros), de manera que AccorHotels n’és el seu únic accionista.

A finals de febrer el grup va avançar la seva intenció de vendre una majoria del capital, el 55%, del seu braç inversor, una operació que ja estava sobre la taula fa anys, i que esperava finalitzar durant el segon trimestre de l'exercici. El passat estiu ja va separar el negoci immobiliari del seu braç inversor i va deixar AccorInvest com una societat independent.

Després de l'operació, AccorHotels manté el 42,2% del capital d'AccorInvest, que ja no s'inclourà als estats financers consolidats del grup l’1 de juny de 2018. Com a part de la transacció, AccorHotels i AccorInvest mantindrà la seva relació amb acords de col·laboració.

L'acord contempla que els hotels continuïn sent operats per la cadena sota un acord a llarg termini de 50 anys; incloent-hi una opció de renovació del contracte de gestió per 15 anys als establiments de luxe i de 30 anys mitjana (amb renovació a 10 anys) per als segments de gamma mitjana i baixa, detalla.

CULMINA UN PROCÉS DE CINC ANYS

"En completar la venda de gairebé el 58% del capital d'AccorInvest, hem finalitzat amb èxit el procés de transformació iniciat fa cinc anys", ha celebrat el president i conseller delegat del grup hoteler francès, Sébastien Bazin.

Amb aquest acord, el grup busca accelerar encara més el desenvolupament d’AccorHotels centrant-se en l'enfortiment de la seva cartera de marques i la seva posició de lideratge en mercats clau i en la recerca de serveis innovadors per als propietaris dels hotels.

AccorHotels, amb seu a París, compta amb més de 4.300 hotels a 100 països, amb marques que van des del luxe com Sofitel fins a la marca econòmica Ibis.

Noticias relacionadas

contador