ep hospital infanta sofia
AYUNTAMIENTO DE S.S. DE LOS REYES - Archivo
107,20€
  • -1,30€
  • -1,20%

Acciona ha arribat a un acord per vendre a Meridiam i Bestinver les seves participacions en vuit actius concessionals a Espanya, que inclouen dues autovies, quatre hospitals, un canal d'aigua i una universitat, per un import de 484 milions d'euros.

D'aquesta quantitat, 357 milions d'euros representen el valor de les participacions de la companyia i 127 milions d'euros, el deute associat, segons ha informat aquest dilluns el grup en un comunicat.

En concret, Acciona es desprendrà de les seves participacions concessionals en l'Autovia A-66 Ruta de la Plata (Gijón-Sevilla), l'Autovia CM-42 dels Vinyers (Toledo-Tomelloso), l'Hospital Álvaro Cunqueiro (Vigo), l'Hospital de Toledo, l'Hospital Can Misses (Eivissa), l'Hospital Universitari Infanta Sofia (Alcobendas), el Canal de Navarra i la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Meridiam adquirirà participacions de referència en els vuit actius, amb un paquet valorat en 312 milions d'euros, mentre que Bestinver, a través del seu nou fons d'infraestructures, prendrà participacions minoritàries en l'autopista CM-42 i en els hospitals d'Eivissa i Alcobendas, per 45 milions d'euros, en les mateixes condicions.

El grup preveu tancar aquesta operació, subjecta a diverses autoritzacions, durant el primer semestre del 2021. Abans de finalitzar 2020, Acciona estima que ingressarà, com a pagament parcial del preu de la transacció, 234 milions d'euros.

Acciona ha destacat que aquesta operació s'emmarca en la seva estratègia de rotar actius madurs amb l'objectiu de maximitzar el retorn del capital emprat, continuar amb la reducció de l'endeutament financer del grup i impulsar noves inversions, a més de complir amb l'objectiu de venda d'actius anunciat.

Crédit Agricole Corporate and Investment Bank ha actuat com a assessor financer exclusiu d'Acciona en aquesta operació.

contador