ep trencercanias renfejerez
EUROPA PRESS/RENFE

Acciona s'ha adjudicat el contracte d'obres de millora d'accessibilitat de l'estació de Vicálvaro, inclosa a la xarxa de Rodalies de Madrid que presta servei a les línies C-2 i C-7, per un import de 5,04 milions d'euros, segons ha informat l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) aquest dilluns.

Els treballs formen part del Pla Integral de Millora dels Serveis de Rodalies de Madrid 2018-2025 llançat recentment pel Ministeri de Foment, que aborda la modernització i millora de la infraestructura, així com un pla de modernització del material rodant. En el cas de l'estació de Vicálvaro, l'objectiu dels treballs és dotar l'estació d'un itinerari més accessible a les andanes i d'uns andanes més amples, d'acord a la seva capacitat i ocupació, que permetin instal·lar-hi un ascensor i dues escales mecàniques per cada andana central. El termini d'execució de les obres és de catorze mesos i es compatibilitzaran amb el funcionament normal de l'estació.

CCOO ANUNCIA VAGUES A L'ESTIU

CCOO va anunciar la setmana passada la seva intenció de convocar aturades a Renfe i Adif durant els pròxims quatre mesos, entre juny i setembre, coincidint així amb les vacances d'estiu. L'objectiu del sindicat, un dels majoritaris a les dues empreses ferroviàries públiques, és manifestar el seu rebuig a l'actual model de ferrocarril, i reclamar més personal i la recuperació dels salaris dels empleats de les dues companyies.

CCOO reivindica una "recuperació" dels sous de l'actual plantilla que, segons indica, ha perdut un 5% de poder adquisitiu "després de cinc anys de congelació salarial i altres dos pujant a l'1%". A més, denuncia l'actual model ferroviari "basat només en l'AVE" i en "cops publicitaris amb promeses d'inversions".

Noticias relacionadas

contador