solaria acciona energia renovables

Pressió baixista per a l'IBEX 35 després de la dada d'inflació als Estats Units. L'Índex de Preus al Consumidor (IPC) del març ha sorprès a l'alça, i per sobre del que s'esperava, en repuntar fins al 3,5% des del 3,2% anterior i el 3,4% estimat pel consens. La dada ha estat rebuda amb pèrdues al selectiu espanyol, liderades per Grifols, Acciona Energia, Solària, Endesa, Colonial i Naturgy, que han caigut entre un 2-3,5%.

  • 22,26€
  • -0,27%
  • 18,23€
  • 0,11%
  • 6,40€
  • 4,15%
  • 11,41€
  • -0,09%

Renovables i socimis estan molt associades als tipus d'interès, per la qual cosa un IPC calent posa la Reserva Federal (Fed) "en una situació difícil després d'haver reiterat recentment la previsió de tres retallades de tipus aquest any", explica Bret Kenwell, analista d'inversions als EUA per a eToro.

"Tot i que els primers informes d'inflació de l'any van ser calents, els inversors estaven disposats a fer-los una passada, descartant-los com un 'sotrac al camí'. Ara, augmenta la preocupació que el recent repunt de la inflació sigui més sostenible i estem veient aquesta realitat reflectida en la reacció tant de la renda variable com dels bons, que es venen en resposta a l'informe”, afegeix l'expert.

Aquests valors s'estan veient penalitzats a la borsa, ja que s'allunya l'expectativa d'una flexibilització de la política montèria per part del banc central nord-americà a curt termini. De fet, les probabilitats que la Fed comenci a abaixar els tipus al juny s'ha desplomat fins al 18% quan fa només una setmana superava el 60%.

"La Reserva Federal té tendència a retallar les taxes d'interès aquest any, però la fortalesa del mercat laboral i els recents augments de la inflació estan donant al banc central marge de maniobra per ser pacient. Si la Reserva Federal no redueix les taxes de interès al juny, llavors la finestra podria tancar-se fins al setembre perquè hi ha poques dades publicades entre les reunions del juny i el juliol que puguin alterar els càlculs de la Reserva Federal”, valoren des d'Oxford Economics.

Aleshores, remarquen que "cada vegada hi ha més probabilitats que la Reserva Federal redueixi les taxes en menys de 75 punts bàsics aquest any".

Si bé el Banc Central Europeu (BCE) pot seguir un camí diferent de la Fed i començar a retallar tipus abans, el mercat no valora actualment aquest escenari.

En aquest sentit, seran determinats les paraules de la presidenta del BCE, Christine Lagarde, a la roda de premsa posterior al conclave monetari que l'organisme celebra aquest dijous i per al qual s'espera que mantingui les taxes al 4,5%.

"Creiem que Lagarde reiterarà la intenció de dur a terme una primera baixada de tipus el 6 de juny (probabilitat del 90%), quan tindran més dades sobre l'evolució de la inflació", assenyalen a Renta 4 Banc.

Per això, els estrategs tenen clar que aquestes companyies no començaran a aixecar cap fins que els bancs centrals comencin a retallar tipus d'interès

Noticias relacionadas

contador