ep el presidente de acciona jose manuel entrecanales ante la junta de accionistas telematica del
EUROPA PRESS

Acciona es troba a un pas d'adjudicar-se el megacontracte d'ampliació del metro de Vancouver (el Canadà), valorat en 1.820 milions d'euros. La companyia espanyola ha estat seleccionada com a finalista a través del consoci que integra amb la italiana Ghella, en la qual l'empresa presidida per José Manuel Entrecanales és majoritària, amb el 60% del capital.

  • 122,90€
  • 0,90%

El consorci integrat per Acciona i el seu soci italià ha estat seleccionat pel Ministeri de Transports de British Columbia (el Canadà) com a licitador preferent (denominat 'preferred proponent') per a l'extensió de la línia Millennium Line Broadway, del Metro de Vancouver, segons indica l'empresa a través d'un comunicat.

El contracte està valorat en 2.830 milions de dòlars canadencs (uns 1.820 milions d'euros) i contempla el disseny i construcció de 5,7 nous quilòmetres de xarxa, una part dels quals seran subterranis, incloent-hi uns túnels bessons de sis metres de diàmetre d'excavació (5,2 metres de diàmetre interior), sis noves estacions i diverses instal·lacions auxiliars.

Acciona explica que està previst que les tasques s'allarguin durant quatre anys fins a la inauguració de la línia al 2025 i suposarà la cinquena ampliació d'un metro que es va inaugurar al 1986. Una vegada en servei, el recorregut en la Millennium Line durarà onze minuts, estalviant al viatger una mitjana de gairebé 30 minuts al dia i alleujant la congestió de trànsit a la ciutat.

El projecte és finançat pel Govern de la província de British Columbia, amb contribucions del Govern del Canadà i la ciutat de Vancouver.

Acciona i Ghella ja han col·laborat junts en la construcció d'altres infraestructures de transport internacionals, com el túnel ferroviari més llarg d'Escandinàvia per a l'Autoritat Ferroviària de Noruega (Follo Line); els túnels de Legacy Way, a Brisbane (Austràlia); o el Nus de Bolonya, corresponent al tram d'alta velocitat ferroviària Milà-Nàpols (Itàlia).

Noticias relacionadas

contador