abn-amro

Les accions d'ABN Amro es disparen a la borsa un 17% després que Bloomberg informés de l'interès mostrat per BNP Paribas a comprar al prestador holandès. El banc francès ha mantingut recentment una reunió amb el govern holandès en què ha discutit sobre el seu interès en una possible transacció.

  • 67,99€
  • 0,38%

Les accions de BNP Paribas pugen gairebé un 3% després de la notícia. El banc més gran de França veu en aquesta operació una oportunitat per expandir-se pel nord d'Europa.

Els bancs espanyols també descompten la notícia amb guanys forts i Sabadell, Bankinter i CaixaBank, participat per l'estat espanyol, registren forts guanys.

El govern dels Països Baixos, a través del seu Ministeri de Finances, controla el 56,3% de les accions d'ABN Amro des de la crisi financera del 2008. Segons els mitjans holandesos, fa temps que està considerant una possible desinversió.

Tot i això, malgrat que BNP Paribas està interessat en "la franquícia minorista i corporativa" d'ABN Amro, l'executiu neerlandès "no està considerant seriosament" una venda en aquest moment, encara que sí que podria optar per vendre una participació en el futur, segons ha assenyalat el mitjà financer.

De moment, el banc francès només n'ha expressat l'interès, ja que no ha presentat una oferta econòmica ferma. ABN va ser nacionalitzat durant la crisi financera i el 2015 l'Estat va col·locar-ne a la borsa una participació del 23%.

Tot i que l'objectiu era vendre al mercat totes les accions, des del 2017 la participació del Govern es manté sense canvis, a causa del baix preu dels títols, la valoració dels quals s'ha vist afectada per una investigació sobre blanqueig de capitals, que es va acabar amb el pagament de 480 milions d'euros el 2021.

L'entitat va tancar el primer trimestre del 2022 amb un benefici net atribuït de 295 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 54 milions del mateix període de l'any anterior

Noticias relacionadas

contador