ep francisco reynes
Francisco Reynés, conseller delegat d'AbertisEUROPA PRESS

Abertis, la companyia espanyola concessionària d'autopistes, ha arribat a un acord amb l'operador francès de satèl·lits Eutelsat per la compra del 33,69% de la seva participació en Hispasat, segons ha informat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 18,36€
  • 0,00%

Com a resultat d'aquesta transacció, Abertis controlarà el 90,74% d'Hispasat. El 9,26% restant de la companyia quedaria en mans de l'Estat espanyol, 7,41% a través de Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i 1,85% de Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI). L'operació està subjecta a l'aprovació al Consell de Ministres, així com d'altres condicions habituals prèvies, i s'espera es tanqui en la segona meitat d'aquest any.

Hispasat una empresa estratègica per a l'Estat. La companyia és el novè operador de satèl·lits del món, líder en la distribució de contingut en espanyol i portuguès. La companyia que presideix Elena Pisonero té sis posicions orbitals i vuit satèl·lits operatius i va generar 229 milions d'euros en ingressos i 175 milions en EBITDA el 2016. L'empresa distribueix a través del seu potent flota de satèl·lits més de 1.250 canals de televisió i ràdio.

CLAU EN L'OPA D'ATLANTIA

La companyia de satèl·lits és el principal assumpte de debat en l'Oferta d'Adquisició Pública (OPA) de la italiana Atlantia sobre Abertis. Una operació valorada en 16.341.000 d'euros i que es dirigeix ​​al 100% del capital social d'Abertis, és a dir, 990.381.308 accions ordinàries de 3 euros de valor nominal cadascuna. Els analistes de Bankinter destaquen que "Hispasat és un actiu estratègic per a l'Estat Espanyol, de manera que el control d'aquesta companyia per part d'Abertis podria tenir implicacions polítiques pendents de resolució en relació a l'OPA".

Una possibilitat sobre la qual es va pronunciar el dimarts passat el ministre d'economia, Luis de Guindos: "S'analitzarà Hispasat, que és un actiu estratègic per al Govern i que té la seva normativa específica". Sobre la resta d'OPA, el membre de l'Executiu ha assenyalat que "no té absolutament res a dir" i va indicar que el Govern només es dedicarà a aplicar la normativa corresponent de competències i del mercat de capitals.

Els analistes de Bankinter consideren que aquesta operació és "una bona decisió per part d'Abertis". "Només podem opinar favorablement sobre aquest augment de participació des d'un punt de vista de negoci i en relació al preu pagat, que sembla atractiu considerant el retorn estimat en termes operatius (EBITDA)".

Noticias relacionadas

contador