ep ap-7abertis
ABERTIS

La crisi de Catalunya no afecta el trànsit de les autopistes d'Abertis. Així ho ha assegurat José Aljaro, director de finances i de Desenvolupament Corporatiu de la concessionària espanyola. "No hi estem veient cap impacte", ha apuntat durant la conferència amb analistes per analitzar els resultats de la companyia fins al setembre.

  • 18,36€
  • 0,00%

Aljaro destaca que el grup "no espera a l'últim trimestre cap canvi significatiu en l'evolució dels tràfics", respecte a la marxa que han estat registrant aquest any. No obstant això, el representant de la companyia va assenyalar als analistes que el creixement registrat durant el tercer trimestre va ser menor del que s'esperava, a causa de l’impacte dels atemptats terroristes d'agost a Catalunya i l'efecte calendari.

Però el director de finances i de Desenvolupament Corporatiu d'Abertis assenyala que això no afectarà durant la resta de l’any. Les estimacions de la companyia apunten que tancaran 2017 amb un creixement similar al que van aconseguir fins ara. L'activitat del trànsit a Espanya va créixer un 3,8% en els ingressos d'autopistes durant els primers nou mesos de 2017 fins a arribar als 1.050 milions d'euros, tot i la reducció mitjana de les tarifes del 0,2% que va associada a la inflació. Els ingressos comparables, ajustats per l'efecte de l'any de traspàs el 2016, van créixer un 4,2%.

Abertis ha augmentat un 20% el seu benefici durant els primer nou mesos de 2017. La concessionària ha aconseguit un benefici net durant els nou primers mesos de l'any que se situa als 735 milions d'euros. Per la seva banda, el resultat brut d'explotació (EBITDA) ha arribat durant aquest període els 2.754.000 d'euros, un 14% més, afavorit per l'impuls del seu pla d'eficiències operatives, segons comunica la companyia. Uns resultats que es produeixen en plena lluita d'Atlantia i ACS per adquirir la companyia.

A NEGOCIACIONS AMB RED ELÉCTRICA PER HISPASAT

Abertis manté obertes negociacions amb Red Eléctrica per l'eventual venda de l'operador de satèl·lits Hispasat, si bé encara no pot determinar "ni quan conclouran o si conclouran amb èxit", segons el director de finances i de Desenvolupament Corporatiu de la companyia espanyola.

"Tenim negociacions obertes i no tenim cap nova notícia per facilitar al mercat al respecte, més enllà del comunicat recentment", va afegir el directiu d'Abertis durant la presentació dels resultats trimestrals. "En aquest tipus d'operacions és difícil determinar si finalitzaran amb èxit o quan finalitzaran", va afegir Aljaro.

Abertis i Red Eléctrica van reconèixer a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el passat 10 d'octubre haver obert converses per tractar l'eventual venda de l'operador de satèl·lits espanyol en què Abertis controla el 90,8% del capital.

Noticias relacionadas

contador