• Gamesa reforça la seva posició a l'àrea solar, negoci que va abandonar fa més de sis anys
abengoa sede

Abengoa, companyia andalusa dedicada als sectors d'energia i medi ambient, ha estat seleccionada per Gamesa per al subministrament i fabricació d'estructures d'acer per a dos projectes fotovoltaics (130 MW solars) que la construirà clau en mà per a la companyia índia Atria Power.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 18,05€
  • 0,00%

Són la nit i el dia del sector renovable: Gamesa, imatge de l'èxit d'una reestructuració; Abengoa, l'àngel caigut de la solar. Ara treballaran juntes en el desenvolupament de projectes a Índia.

Més concretament, Abengoa s'encarregarà de la fabricació i el subministrament de les estructures d'acer necessàries per al desenvolupament de 45 MW fotovoltaics de l'esmentat projecte en Hiriyur, a la regió de Karnataka, al sud-oest del país. Està previst que els treballs, que ja han començat, finalitzin el mes vinent d'abril.

Abengoa preveu multiplicar per dotze la seva presència a Índia en els cinc anys vinents. "Aquest projecte s'emmarca dins del programa d'energies renovables d'Índia, que el seu objectiu en energia solar és augmentar la capacitat instal·lada en tot el país des dels gairebé 8 GW que té actualment, fins als 100 en 2022", explica la companyia en un comunicat.

L'adjudicació de Gamesa es converteix en un dels nous grans contractes d'Abengoa en aquest camp, en el qual compta amb més de 2,3 GW completats d'energia solar a tot el món, entre energia termosolar i fotovoltáica. No és el primer contracte entre ambdues empreses, però sí un dels més importants i estratègics per Abengoa, que ultima amb els creditors i la banca la seva tornada a l'activitat normal amb la creació d'una nova empresa.

A Índia, Abengoa ha desenvolupat diversos projectes en el sector de la transmissió d'energia, així com en el de l'aigua. En aquest últim ha dut a terme la construcció de la dessaladora més gran del país, situada en Chennai, amb capacitat per dessalar 100.000 m3 d'aigua al dia i així proveir d'aigua potable a més de 700.000 persones.

Com va informar Bolsamanía el 27 de gener, Gamesa, l'eòlica espanyola en procés de fusió amb Siemens, inaugurarà pròximament la seva nova instal·lació integrada en Nelore (Andhra Pradesh). Estarà especialitzada en pales i la seva inauguració estava prevista per al passat mes de setembre. Serà la quarta que instal·la Gamesa al país, on ja té una de turbines en Mamandur (Chennai, Tamil Nadu), una altra de pales en Halol (Gujarat) i també un centre de reparacions en Xarxa Hills (Chennai, Tamil Nadu).

Noticias relacionadas

contador