• Una nueva auditoría ha encontrado un agujero de 1.000 millones de euros
  • Bonistas y bancos acreedores se reunirán este viernes para analizar la situación
  • Estaría en duda la prórroga del preconcurso de acreedores hasta el mes de octubre
abengoa, solar, energia

Abengoa es desploma en borsa pels nous dubtes sobre la seva situació financera, ja que una nova auditoria encarregada pels propis creditors de l'empresa andalusa ha mostrat un desfasament de 1.000 milions d'euros quant al deute que s'havia comptabilitzat fins al moment.

Segons El Confidencial, que ha publicat aquest desfasament de 1.000 milions d'euros, el nou deute comptabilitzat posa en perill el pla de viabilitat d'Abengoa, que ja comptava amb l'acord de tots els creditors.


La publicació digital explica que la data clau és divendres que ve, quan els ‘bonistes’ i els bancs creditors revisaran de nou els estats financers d'Abengoa. En aquests moments, estaria en dubte la pròrroga del preconcurs de creditors fins al mes d'octubre, data establerta per presentar un nou pla de viabilitat.


ANÀLISI TÈCNICA: SITUACIÓ PREOCUPANT


"Des del punt de vista tècnic els títols d'Abengoa 'B' presenten un important suport en el buit setmanal alcista dels 0,179 euros. Igual que sempre diem que, quan tenim una forta tendència alcista, hem d'assumir que es poden produir caigudes importants sense deixar de ser alcistes amb Abengoa 'B' succeeix just tot el contrari", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamania.

contador