ep economia- abengoa extiendeplazocierresu reestructuracion financieraproximo 11abril
EUROPA PRESS - Archivo
0,01€
  • 0,00€
  • 0,00%

Abengoa ha anunciat aquest divendres l'extensió del termini per al tancament de la reestructuració del deute fins al proper 24 d'abril, enfront de la data prevista de l'11 d'abril, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Així mateix, Abengoa ha ampliat fins a la mateixa data el contracte de bloqueig (Lock-up agreement) després que ahir subscrivís amb un conjunt d'entitats financeres un finançament pont, que està subjecta al compliment d'una sèrie de condicions suspensives.

Abengoa va signar el passat 11 de març un acord de reestructuració amb un grup de creditors amb el propòsit de modificar els termes dels finançaments existents i reestructurar el seu deute financer, que preveu l'emissió de bons convertibles per un import nominal de 1.423 milions d'euros.

Els termes principals de l'acord recullen la injecció de diners nous per un import màxim de 97 milions d'euros que donen dret a la conversió en fins al 99% de les accions d’A3T Luxco 2, així com l'atorgament de nova liquiditat a favor d’Abenewco 1 en forma d'una nova línia d'avals sindicada per un import màxim aproximat de 140 milions d'euros, que ja va aprovar aquest mateix dijous.

Els termes principals de l'acord recullen la injecció de diners nous per un import màxim de 97 milions d'euros

Així mateix, l'acord també suposa la implementació d'una reestructuració societària en virtut de la qual la societat Abenewco 2 aporti, mitjançant una aportació no dinerària, a Abenewco 2 Bis la totalitat de les accions d’Abenewco 1 titularitat d’Abenewco 2, representatives del 100% del capital social d'Abenewco 1.

Com a conseqüència de l'aportació, la societat serà l'accionista única d’Abenewco 2, que serà l'accionista únic d’Abenewco 2 Bis, que, al seu torn, serà titular de totes les accions d’Abenewco 1 actualment titularitat d’Abenewco 2.

PÈRDUES DE 1.498 MILIONS EL 2018

A finals de setembre de l'any passat, Abengoa ja va signar un full de termes i condicions ('term sheet') amb un conjunt d'entitats financeres i inversors que ostenten la majoria de l'anomenat 'New Money 2' -tram 2 de deute "nou" de l'empresa andalusa després de l'acord de reestructuració aconseguit el 2017-, i del 'New Bonding', per assegurar la seva sostenibilitat financera".

L'objectiu d'aquest acord era satisfer les necessitats de liquiditat de la companyia i consolidar així la recuperació que havia aconseguit fins al moment, així com donar seguretat a la viabilitat a llarg termini d'Abengoa.

El 2018, Abengoa va registrar unes pèrdues de 1.498 milions d'euros, enfront dels guanys de 4.278 milions d'euros durant l'exercici anterior, a causa principalment de l'efecte d'incloure el deute 'New Money 2' i 'Old Money' a valor de reemborsament, parcialment compensats per la venda de la seva participada Atlantica Yield. No obstant això, el grup d'enginyeria i energies renovables va assenyalar que aquest efecte serà revertit en finalitzar la reestructuració financera i el deute tornarà a registrar-se a valor raonable.

Noticias relacionadas

contador