ep archivo   edificio de la empresa abengoa en la capital madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Abengoa ha tornat a ajornar, de nou, els venciments dels seus instruments de deute fins al proper 28 de juliol.

La companyia indica en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que "ha obtingut nova autorització de les entitats creditores per a l'extensió del termini de venciment dels Instruments de deute Nm2, sent el nou termini de venciment el 28 de juliol de 2021, subjecte a determinades condicions".

Aquest nou ajornament afecta el contracte de línia de liquiditat sindicat signat pel grup el 17 de març de 2017, renovat modificativament el 25 d'abril 2019 (el contracte 'Nm2') i l'emissió de bons emesos el 17 de març de 2017 -els bons 'Nm2', conjuntament amb el contracte 'Nm2' (els instruments de deute 'Nm2').

Abengoa va sol·licitar al passat mes de febrer la declaració de concurs voluntari de creditors a causa que no havia aconseguit que els creditors financers atorguessin els consentiments per estendre de nou el termini per al tancament i execució de l'acord de reestructuració.

A mitjans del passat mes de març, Abengoa va sol·licitar a la SEPI el rescat per a la seva societat Abenewco 1, a la qual va traspassar els actius i les activitats més valuosos de la matriu, per un import de 249 milions d'euros.

En concret, l'empresa va presentar al grup d'empreses públic una sol·licitud de suport públic temporal amb càrrec al Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques, creat pel Govern per ajudar a companyies impactades per la crisi de la Covid-19 i dotat amb 10.000 milions d'euros.

Al maig, el fons nord-americà Terramar va presentar una oferta de rescat per Abenewco 1, que compta amb l'oposició del grup d'accionistes minoritaris AbengoaShares.

El passat 7 de juliol, el Tribunal d'Instància Mercantil de Sevilla va declarar la suspensió de les facultats patrimonials d'Abengoa, accedint així al canvi de règim sol·licitat el 22 de juny passat per l'administració concursal de l'empresa (Ernst & Young Advocats).

Així mateix, va resoldre que els drets polítics i econòmics de la concursada a les seves filials passaran a ser exercits per l'administració concursal.

contador