• Deberá a partir de ahora reunir una masa acreedora superior al 75% para lograr que prospere el acuerdo
  • El acuerdo incluye además una inyección de entre 1.500 y 1.800 millones de euros en cinco años
  • La prórroga se solicita en el juzgado de Sevilla apenas una semana
abengoa, solar, energia

Abengoa ha buscat el suport suficient entre els seus creditors per sol·licitar aquest dilluns en els jutjats de Sevilla una pròrroga de mesos en el procés de negociació de reestructuració financera i evitar d'aquesta forma que es declari el concurs.

Aquest 28 de març és la data fixada per a la finalització de la fase de preconcurs en la qual es troba la companyia des de fa quatre mesos. Tanmateix, Abengoa ja té tancat un acord amb bancs i bonistes tenidors de prop del 40% del deute i ha aconseguit en els últims dies que aquest percentatge s’elevi al 60%, llindar establert per la normativa per ampliar el termini de preconcurs, segons van indicar a Europa Press en fonts coneixedores del procés.

La companyia haurà a partir d’ara de reunir una massa creditora superior al 75% per aconseguir que prosperi l’acord de reestructuració del seus gairebé 9.000 milions d’euros de deute, que ja té el suport exprés d’importants fons d’inversió i que deixarà reduïda al 5% la participació dels actuals accionistes.

Al marge dels actuals accionistes, que disposaran de l’opció d’elevar la seva participació al 10% a la Nova Abengoa, l’acord inclou a més una injecció d’entre 1.500 i 1.800 milions d’euros en cinc anys que es coneix com a “diners nous” i els partícips de la qual tindran accés al 55% del capital.

Quant als actuals creditors de la companyia, tindran un 30% en la Nova Abengoa, després de patir una quita del 70%. En aquest grup figura el grup dels bancs implicats en les negociacions, inicialment conegut com G-7, a més dels bonistes.

La pròrroga se sol·licita en el jutjat de Sevilla poc més d’una setmana després que Abengoa subscrivís un préstec de 137 milions d’euros amb un grup de bonistes que permetrà cobrir les seves necessitats de liquiditat més immediates, entre elles les relacionades amb el pagament de les nòmines i els proveïdors.

La subscripció d’aquest préstec, en el qual Abengoa ha identificat tots els fons que participen en l’operació, ja va ser percebuda com l’inici de què l’empresa tindria èxit en buscar el suport de més del 60% dels creditors per aconseguir la pròrroga.

Com ja va passar en la concessió de les dues anteriors línies de liquiditat, Abengoa ha presentat com a garantia accions de la seva participada Atlantica Yield, on és principal accionista. En aquesta ocasió, ha aconseguit una penyora sobre el 14,3% del “yield” cotitzat a Nova York.

contador