ep el ministro de transportes movilidad y agenda urbana jose luis abalos en el congreso
Pool

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha plantejat aquest dilluns la necessitat d'un "pla de recuperació" dirigit a les aerolínies davant la situació d'emergència sobrevinguda per l'expansió del virus Covid-19 i ha defensat la possibilitat d'arribar a acords entre les companyies i els passatgers afectats per la suspensió de vols.

En roda de premsa celebrada a Moncloa i retransmesa telemàticament, Ábalos ha recordat que la llei estableix el dret del passatger a exigir un reintegrament dels imports, però també ha volgut "advertir una mica la situació en la qual es troben les companyies", davant una "paràlisi gairebé total" i un "problema de liquiditat molt important".

"Si es pot arribar a un acord, tampoc tindria més gravetat", ha dit, plantejant la possibilitat que les companyies puguin "oferir algun tipus de cupons per compensar". Així mateix, ha assegurat que, tot i que "la norma actual" recull aquest dret a la devolució, "s'ha plantejat a nivell europeu una qüestió diferent".

Ábalos ha reconegut la preocupació per la situació de liquiditat de les companyies "en aquests primers mesos" davant les conseqüències d'aquesta situació d'emergència, i ha assenyalat que poden acollir-se a mesures contemplades pel Govern, com ara les línies de finançament o de facilitat per aprovar expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO).

No obstant això, ha assenyalat que "caldrà pensar com rellançar l'activitat" i "caldrà plantejar-se fora d'aquestes mesures un pla de recuperació d'aquestes companyies perquè la mobilitat, la connectivitat, el turisme, tota la suspensió d'aquestes activitats ha perjudicat enormement les companyies aèries".

Noticias relacionadas

contador