ep la diputada del erc y hermana de la presa del proces dolors bassa montserrat bassa sube a la
Jesús Hellín - Europa Press

La diputada d'ERC Montserrat Bassa, que ha exercit de portaveu del seu grup durant la darrera jornada de ple d'investidura al Congrés, ha proclamat que a ella, personalment, li "importa un rave la governabilitat d'Espanya".

La representant republicana, germana de l'exconsellera catalana Dolors Bassa, condemnada a 12 anys de presó per delictes de sedició i malversació, ha carregat durament contra el candidat a presidència, el socialista Pedro Sánchez, al qual ha acusat de ser "còmplice" de la situació de la seva germana i de la resta de condemnats pel procés independentista.

Amb tot, ha confirmat que el seu grup s'abstindrà per facilitar la investidura de Sánchez per donar una oportunitat al diàleg.

Tot i que ha confessat que la seva "ràbia" la faria votar no "a un PSOE còmplice amb la repressió" i la "criminalització de la protesta", però que són els propis empresonats, els que veu a través d'un "puto vidre", els que insisteixen que ERC creu "en el diàleg" i en una república catalana "construïda des de la cordialitat amb Espanya".

contador