ep presidentevox santiago abascal protagonizaacto organizadod 20190315161004
Ricardo Rubio - Europa Press

El president de Vox, Santiago Abascal, ha avisat aquest dilluns a Ciutadans que no acceptaran únicament una fotografia de dirigents dels dos partits junts que després no es tradueixi en un "diàleg polític" per al suport a la investidura en diferents comunitats i ajuntaments, com els de Madrid o Múrcia.

"No volem només la foto. Per foto ens la fem amb les nostres famílies", ha defensat aquest dilluns Abascal en roda de premsa al Congrés després que Ciutadans hagi apuntat durant els últims dies la possibilitat de seure a taula amb Vox, però no per signar acords, sinó únicament per informar-los dels pactes que assoleixin amb el PP.

Vox insisteix que el "diàleg polític" i la "negociació" és una condició inexcusable per al possible suport a la formació de governs i mai acceptarà un "empassa-la" d'una cosa que pactin PP i Ciutadans. "Exigim ser tractats amb respecte en funció de la nostra representació", ha reivindicat Abascal.

En aquest sentit, ha garantit que Vox parteix d'una postura de "mà estesa" i voluntat de "flexibilitat" en les negociacions, per la qual cosa ha demanat a Ciutadans "maduresa" perquè "reflexioni" i elimini els "cordons sanitaris" i permeti "donar satisfacció" a la qual creu que ha estat la voluntat dels votants en llocs com a l'Ajuntament i la Comunitat de Madrid, per exemple.

"EXIGIM RESPECTE"

Si el partit d'Albert Rivera forma part d'aquests governs, Abascal ha insistit que "el lògic i el raonable" és que Ciutadans negociï també amb Vox si vol el seu suport per poder acordar polítiques per als propers quatre anys.

A més, el líder de Vox ha evitat apuntar quines seran les seves principals peticions programàtiques i de moment limita la seva exigència a l'obertura d'aquest diàleg polític. "No admetrem que ens ensenyin un document com si fos una imposició. Demanem el mateix respecte que als altres", ha insistit.

Noticias relacionadas

contador