francois-villeroy-de-galhau 20200217071427

François Villeroy ha deixat caure que el BCE pot desaccelerar el seu fins ara agressiva compra de bons. Concretament, ha demanat que es tinguin en compte les condicions financeres més favorables de la regió quan es prengui una decisió a la setmana que ve.

Villeroy, que és, a més, el governador del Banc de França, ha afirmat que qualsevol canvi en el programa conegut com PEPP no equivaldria a un tapering com el que va anunciar el president de la Fed, Jerome Powell, divendres passat.

El governador gal insisteix que el BCE ha de ser coherent amb el seu projecte, que ha passat per la compra agressiva d'actius a un ritme significativament alt des del passat mes de març per assegurar que es dona suport a la recuperació de l'eurozona.

"En volums mensuals, estem veient condicions financeres favorables, i hauríem de subratllar que ho són més que durant la nostra última reunió del passat mes de juny", ha declarat Villeroy a BFM Business. "Hem de decidir aquests volums mensuals del quart trimestre", ha postil·lat. Recordem que el banc central ha comprat deute a un ritme mitjà de 80.000 milions d'euros al mes.

Noticias relacionadas

contador