ep recursos de transeuntes por el centro de madrid con mascarillas tras el anuncio de casos de
Jesús Hellín - Europa Press

Vietnam ha llançat un paquet d'ajudes per valor de 27 bilions de dong (1.680 milions de dòlars o 1.046 milions d'euros) per a les empreses afectades per l'alentiment econòmic causat pel Covid-19, segons va informar aquest dimecres la premsa estatal.

Segons el periòdic Than Nien (Joventut), el primer ministre, Nguyen Xuan Phuc, va anunciar que aquesta mesura s'implementarà en forma de crèdits, rebaixes fiscals com la reducció de l'impost de la propietat, i permisos de demora en el pagament d'impostos i de la seguretat social, informa Efe.

El Govern d'Hanoi donarà prioritat a sostenir l'estabilitat macroeconòmica i manté les seves previsions de creixement del 6,8% per a aquest exercici, malgrat assumir la necessitat de sacrificis econòmics per frenar l'expansió del coronavirus.

Entre els sectors més afectats, destaquen el turisme, l'aviació, els serveis, l'agricultura i les cadenes de subministraments, que han reduït o aturat l'activitat de nombroses fàbriques per la falta de materials provinents de la Xina.

Vietnam és un dels països que ha posat en marxa mesures més dràstiques per frenar el virus amb la cancel·lació de les rutes aèries amb la Xina i la restricció de vols de Corea del Sud, la posada en quarantena de milers de persones (inclosa una comarca sencera de 10.000 habitants) i el tancament dels col·legis des de fa més d'un mes.

Els 16 contagiats per la malaltia al país s'han recuperat, i no s'ha registrat cap cas nou des del 13 de febrer.

Altres països del Sud-est Asiàtic també han aprovat durant les darreres setmanes mesures econòmiques pel Covid-19, com ara Singapur, que va anunciar partides especials de més de 4.500 milions de dòlars, i Malàisia, que va anunciar un paquet de 4.700 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador