ep archivo   la presidenta de unespa pilar gonzalez de frutos durante la presentacion de resultados
UNESPA - Archivo

L'Autoritat Independent de Protecció del Client Financer és, per a la presidenta d'Unespa, Pilar González de Frutos, un projecte "desenfocat", ja que té l'objectiu de corregir un error que el sector assegurador no ha comès. A més, considera que corre el perill de no tenir l'especialització necessària per jutjar les relacions asseguradores.

"Si en la gestió de conflictes dels clients hi ha colls d'ampolla, no l'hem generat nosaltres", ha assenyalat durant la seva intervenció als Cursos d'Estiu celebrats a Santander.

"Creiem que es tracta d'un projecte desenfocat que, si no es planeja bé, no només no complirà amb l'objectiu més gran de posar a disposició del client financer una instància fiable d'apel·lació, sinó que podria aconseguir exactament el contrari", ha dit assegurat.

González de Frutos ha expressat la seva opinió que, abans que crear una nova autoritat, seria més adequat reforçar els mitjans de les instàncies actuals per evitar retards a l'hora de gestionar les reclamacions.

De fet, considera que "l'actuació deficient de les instàncies públiques de gestió de reclamacions" seria l'única raó per a l'existència de l'Autoritat de Protecció del Client Financer.

contador