• El nombre de pensions va avançar un 1,1%
  • La pensió mitjana de jubilació es va situar a l'inici del present mes en 1.066,86 euros mensuals
ep unos pensionistasun parque
MINISTERIO DE EMPLEO Y SS

La Seguretat Social va destinar en el present mes de setembre la xifra rècord de 8.807,3 milions d'euros al pagament de les pensions contributives, un 3% més que durant el mateix mes de 2016, segons dades publicades aquest dimarts pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

La despesa global del conjunt de pensions va arribar a superar el 8% interanual a l'avantsala de la crisi (2008). Després de 14 mesos pujant a taxes interanuals inferiors al 3%, ja són 17 els mesos consecutius durant els quals la despesa creix a taxes del 3% o superiors. La taxa de setembre és la mateixa que es va registrar al juliol i agost (3%).

Fuente: Ministerio de Empleo y Seguridad Social

El nombre de pensions va avançar al setembre un 1,1% respecte al mateix mes de 2016, fins a 9.539.644 pensions, nou màxim històric. Tot i que la taxa de creixement interanual de setembre no és de les més altes dins a la sèrie històrica de l'última dècada, amb ella ja s'acumulen 20 mesos consecutius de creixements superiors a l'1%. En termes mensuals, el nombre de pensions es va incrementar un 0,07% al setembre, amb una mica més de 7.100 noves pensions.

La pensió mitjana de jubilació es va situar a l'inici del present mes en 1.066,86 euros mensuals, gairebé un 2% més que durant el mateix mes de 2016. Per la seva banda, la pensió mitjana del sistema, que comprèn les diferents classes de pensió (jubilació, incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i a favor de familiars) es va situar al setembre en 923,23 euros mensuals, fet que suposa un augment interanual de l’1,8%.

Noticias relacionadas

contador