medicamento, farmaceutica, farmaco, farma, pastillas

El número dos de la Conselleria d'Economia de Catalunya, Albert Carreras, ha recomanat aquest dilluns als farmacèutics «que encenguin una espelma a la seva patrona de preferència» per poder cobrar les quantitats que els deu la Generalitat. Segons Carreras, aquest deute, al pagament del qual es veu «incapaç» de posar data, suposa tot el pressupost de la Generalitat.

Carreras ha fet aquestes declaracions, publicades per El Periódico, en una entrevista concedida a Rac1. Així mateix, ha alertat que la insistència del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de no pagar la quantitat corresponent del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) fins que el Govern català compleixi les noves condicions suposa una «aplicació constitucional de l'article 155, amb una intervenció completa i exhaustiva de les finances del Govern».

CONTRA LES MESURES D'HISENDA

El número dos d'Economia ha lamentat la «confusió completa» que suposen les noves mesures d'Hisenda, no només per al Govern de la Generalitat, sinó també per als proveïdors. Carreras ha assenyalat que aquests estan «tan desconcertats» com l'Executiu regional, que espera amb «ànsia» poder pagar-los i ara no sap com ho farà.

Carreras s'ha referit així a les condicions que el Govern central ha imposat a Catalunya després d'aprovar en el Consell de Ministres del divendres 20 de novembre el repartiment del romanent del FLA de l'any 2014, un total de 7.889 milions d'euros que es repartiran entre les autonomies que ho han sol·licitat. És la primera vegada que imposa condicions específiques a Catalunya per assegurar la destinació dels diners que se li faciliten i evitar que es paguin «vel·leïtats independentistes». L'Executiu autonòmic rebrà 3.034,84 milions d'euros d'aquesta quantitat total.

Quant als 1.300 milions d'euros de despesa extra que el Govern investigarà, Carreras insisteix que «ells saben que és completament fals», i considera que aquesta maniobra és electoralisme «del més baix». El secretari general d'Economia afirma que aquests diners es van invertir en obres d'infraestructures adjudicades entre el 2004 i el 2009 i construïdes entre el 2005 i el 2013.

contador