cb powell trump sh112

I ja en van quatre. Des d'aquest dilluns i fins aquest dijous, el president dels Estats Units, Donald Trump ha dedicat cada dia un tuit a la Reserva Federal. Als seus missatges pressiona la institució perquè abaixi els tipus d'interès, ja que s'acosta la seva pròxima reunió de polític monetària. Al d'avui torna a comparar-se amb Alemanya, tal com va fer el dia abans.

"Alemanya ven bons a 30 anys que ofereixen rendiments negatius. Alemanya competeix amb els Estats Units" ha assenyalat. "La nostra Reserva Federal no ens permet fer el que hem de fer. Ens posen en desavantatge enfront de la nostra competència". I ha conclòs, "dòlar fort, sense inflació! Es mouen com arenes movedisses. Lluita o ves a casa!".

Els missatges els envia a uns dies claus perquè la Fed prengui una decisió. Aquest dimecres es van publicar les actes de l'última reunió de política monetària (de juliol) de l'entitat i no ha quedat gens clar quin rumb prendran. De manera, que la clau pot estar en la cimera de Jackson Hole que ha arrencat avui.

Aprofitant l'expectació dimecres també li va dedicar un missatge a Twitter en referència als bons a 30 anys al 0% que va vendre Alemanya i els interessos que s'han pagat.

"Alemanya està pagant zero interessos i en realitat li estan pagant per demanar diners prestats, mentre que els Estats Units, molt més fort i important, està pagant interessos i acaba de parar (espero!) l'ajust quantitatiu" publicava a la xarxa social. I afegia que el dòlar està més fort que en tota la seva història i molt dur amb les exportacions. "Sense inflació!" i preguntava "On és la Reserva Federal?".

Alemanya va vendre aquest dimecres, per primera vegada, bons a 30 anys amb un rendiment negatiu, cosa que suposa una fita per al mercat de renda fixa. Malgrat això, Donald Trump ha aprofitat per comparar-se amb el país europeu.

I JA EN VAN QUATRE

El president dels Estats Units assenyalava aquest dimarts que l'economia "està sana" i l'únic que frena el creixement dels Estats Units és la Reserva Federal. Mentre que va comparar el president de la Fed, Jerome Powell, amb un "golfista que no sap fer un putt".

I dilluns, el president va demanar directament a l'entitat una reducció de 100 punts bàsics i fins i tot va plantejar la idea d'una major flexibilització quantitativa, o compres d'actius.

Noticias relacionadas

contador