• La publicación de los resultados coincide con la visita de Trump a Escocia para inaugurar lujoso complejo de golf
  • La inauguración no está exentas de polémicas ya que la construcción del complejo ha tardado casi una década
  • El 'sí' a abandonar la Unión Europea ha contado con el apoyo del 52% de los votantes en el referendum del Brexit
donald trump

El virtual candidat republicà a la presidència dels EUA, el magnat Donald Trump, ha qualificat com "grandiós" l'èxit del Brexit al referendum per l'abandó del Regne Unit de la Unió Europea, a més explica que "els britànics han sortit de la UE per recuperar el seu país". El polèmic candidat ha parlat a la seva arribada a Escòcia on inaugurarà un complex luxós de golf que ha construït.

"Crec que estarà molt bé. És fantàstic", ha dit Trump sobre la sortida del Regne Unit de la UE després de qualificar el fet com un dia "grandiós que els britànics hagin sortit de la UE per recuperar el seu país". Durant la campanya de la citada consulta, el polític i empresari nord-americà es va posicionar a favor del Brexit amb comentaris de to xenòfob que van arribar fins i tot a incomodar a alguns partidaris de la ruptura de Londres amb Brussel·les, tal com recull 'La Voz de Galicia'. Trump va parlar després d'arribar a Escòcia, on ha acudit a inaugurar un luxós complex de golf que va començar a construir, no exempt de polèmica, fa gairebé una dècada.


LA VICTÒRIA DE LA ULTRADRETA EUROPEA


Els partits europeus d’ultradreta mostren la seva alegria a través de les xarxes socials i als mitjans. Així, han celebrat el sí al 'Brexit' com si fos una victòria de les seves posicions contràries a la immigració i la UE. A més, han promès que pressionaran perquè als seus països també se celebrin referèndums.


Per al Front Nacional a França aquesta victòria es veu com un impuls a la candidatura de Marine Le Pen per a les eleccions presidencials del proper any, a més d’incentivar el programa antiEuropa i anti-immigració del partit. "Com molts francesos, estic molt feliç perquè el poble britànic hagi aguantat la pressió i hagi pres la decisió correcta", va explicar Le Pen a la ràdio RTL. "El que ahir pensàvem que era impossible, avui s'ha convertit en possible", va matisar, segons eldiario.es.

contador