• "A partir de la setmana que ve, l'agenda i el calendari del president girarà al voltant de la reforma tributària", va dir Cohn
  • El discurs de Missouri vindrà just abans que el Congrés torni del seu recés d'estiu
gary cohn

Gary Cohn, principal assessor econòmic de Donald Trump i director del Consell Econòmic Nacional -a més de favorit per substituir Janet Yellen al capdavant de la Reserva Federal (Fed) a partir de l'any que ve- ha dit a Financial Times que el president dels Estats Units donarà un important impuls a la reforma tributària la setmana que en un discurs a Missouri. Trump podria canviar el seu enfocament sobre política fiscal en un intent per assegurar-se una primera i molt necessària victòria legislativa abans de final d'any.

El discurs, previst per al dimecres, seria el primer d'una sèrie dissenyats per convèncer el públic nord-americà sobre la necessitat de renovar el sistema tributari que s'ha mantingut en gran mesura sense canvis durant tres dècades.

"A partir de la setmana que ve, l'agenda i el calendari del president girarà al voltant de la reforma tributària", va dir Cohn al diari. "Començarà a traçar el camí cap a les idees que justifiquen el raonament per a la reforma tributària i per què la necessitem als Estats Units".

El discurs de Missouri vindrà just abans que el Congrés torni del seu recés d'estiu. Cohn va dir que els republicans que són clau al Capitoli -el president de la Cambra de Representants, Paul Ryan, el líder de la majoria del Senat, Mitch McConnell, i Kevin Brady i Orrin Hatch, els caps dels comitès d'impostos del Congrés- havien acordat un marc que serviria de base per a un Projecte de llei sobre el qual es treballarà durant les pròximes setmanes.

A principis d'aquest any Steven Mnuchin, secretari del Tresor, va dir al Financial Times que la Casa Blanca esperava tenir un pla en vigor l'agost que després discutiria amb els legisladors.

Noticias relacionadas

contador