• El perfil del comprador mitjà és dona d'entre 35 i 44 anys
hipotecas

L'informe de Fotocasa 'Perfil del hipotecat espanyol (2018-2019)' publicat aquest dijous analitza com els espanyols han finançat el seu habitatge durant l'últim any. D'aquesta manera, el 2019 el percentatge de compradors que no han necessitat una hipoteca per pagar la seva nova casa ha ascendit fins al 27%, enfront del 25% que es va registrar el 2018.

De l'estudi es desprèn que tres de cada deu espanyols no va acudir l'últim any al sistema bancari per fer front al cost d'un habitatge. D'aquests, un 8% va poder pagar-la gràcies a l'ajuda familiar, un 7% va fer front al pagament venent un altre immoble i un 12% tenia prou diners estalviats per sufragar la despesa.

Però no tothom corre la mateixa sort i, a l'altre extrem se situa el 73% dels compradors que va adquirir habitatge l'últim any amb finançament bancari. Al 60% dels casos n'hi va haver prou només amb demanar una hipoteca al banc i al 13% dels casos es va precisar ajuda familiar a més del finançament bancari. De mitjana a Espanya, la quantitat hipotecada se situa al 67% del total de l'import.

Segons la directora d'Estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio, "el finançament hipotecari segueix sent la via d'accés a l'habitatge per 7 de cada 10 compradors, però s'aprecia un lleuger augment d'aquells que més necessiten ajuda familiar per fer front a la compra, cosa que està relacionat amb l'encariment dels preus".

PERFIL DE L'HIPOTECAT A ESPANYA

Pel que fa al perfil del comprador que va sol·licitar una hipoteca l'últim any, el 52% de les operacions es van dur a terme per dones amb edats compreses entre els 35 i els 44 anys. No obstant això, aquesta xifra ha descendit davant de 2018, quan la taxa de dones hipotecades ascendia al 58%.

Per comunitats autònomes, Madrid, Andalusia i Catalunya són les comunitats amb més activitat immobiliària i els llocs més freqüents entre els compradors que s'hipotequen. El 28% dels hipotecats són madrilenys, seguits del 16% d'andalusos i el 15% catalans.

Noticias relacionadas

contador