ep la ministra de treball yolanda diaz
Pool

El Ministeri de Treball i Economia Social estudia allargar els beneficis dels ERTO per força major més enllà de l'estat d'alarma per als sectors més afectats per la crisi del coronavirus, com són el comerç, la restauració i el turisme, i les empreses més fràgils que en formen part, segons informa EFE.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha avançat aquesta possibilitat durant una trobada per videoconferència amb el president i representants de Pimec, la patronal catalana de les petites i mitjanes empreses.

Díaz ha destacat que, amb la prolongació dels ERTO per força major en aquests sectors, es vol refrenar la destrucció d'ocupació, tenint en compte que es dóna per fet que les últimes activitats econòmiques que recuperaran la normalitat seran les relacionades amb el comerç, la restauració i el turisme.

"El nostre equip treballa perquè aquests sectors continuïn en força major. I per tant haurien de mantenir-se en mesures excepcionals per evitar que moltes empreses hagin de tancar", ha assenyalat, després de recordar que aquestes àrees donen feina a uns cinc milions de treballadors.

La ministra ha apuntat que aquesta mesura ha d'acordar-se en el si del Govern i després cal traslladar-la als agents socials.

Noticias relacionadas

contador