ep archivo   turistas en hamacas bajo las sombrillas de la playa de palma
EUROPA PRESS - Archivo

Tot apunta que Espanya recuperarà aquest estiu el seu tradicional turisme de platja, amb Mallorca, Menorca i Cadis com a principals destinacions. De fet, els habitatges turístiques a la costa espanyola tenen un nivell d'ocupació previst per a l'agost del 77,7%, percentatge que suposa que ja s'ha superat l'ocupació del mateix mes de l'any passat, quan va ser d'un 77,3%.

Així es desprèn de l'últim estudi de Rentalia, la plataforma de vacances d'idealista, en el qual s'han analitzat els calendaris d'ocupació dels apartaments i cases de vacances situats a les costes espanyoles. De totes elles, 12 ja tenen un nivell d'ocupació superior al que van tenir el 2020.

La costa de València amb un creixement de 6,3 punts percentuals se situa al capdavant, seguida de la costa de Mallorca (5,7 punts), la costa de Màlaga (4,9 punts), la costa de Menorca (3,7 punts) i la costa de Cadis (3 punts). Per sota dels 3 punts se situen les costes de Girona (2,2 punts), Tarragona (2 punts), Alacant (1,6 punts), Barcelona (1,5 punts), Múrcia (1 punt), Castelló (0,7 punts) i Huelva (0,2 punts).

Algunes costes, tot i que encara tenen una ocupació inferior a la de l'any passat, sembla que durant les pròximes setmanes arribaran al mateix nivell que el 2020, aquestes són: Almeria (-0,9 punts), Tenerife (-1,9 punts), Cantàbria (-3,6 punts), La Corunya (-5,5 punts) i Pontevedra (-5,9 punts). Finalment, algunes costes tenen nivells d'ocupació molt inferiors als aconseguits l'estiu passat amb Fuerteventura (-30,6 punts) al front, seguida de Lanzarote (-20,1 punts), Gran Canària (-12,7 punts) i Astúries (-10,4 punts).

Pel que fa a les Illes Canàries, en funció de les decisions del govern britànic sobre els viatges dels seus ciutadans, aquesta tendència podria revertir-se durant les pròximes setmanes.

"Si bé, a l'agost de 2020 el turisme internacional es va reduir i els viatgers espanyols es van decantar principalment per destinacions poc massificats com Astúries, Cantàbria i La Corunya, per a aquest mes d'agost torna l'auge de les destinacions clàssiques de l'estiu. Els bons ritmes de vacunació estan animant als turistes, tant nacionals com internacionals, a reservar les seves vacances amb urgència i no seria sorprenent veure alguna costa espanyola amb nivells d'ocupació previs a la pandèmia", assenyala la directora d'Rentalia, Almudena Ucha.

Mallorca, amb el 90% dels seus habitatges turístics ja reservades, encapçala la llista de costes amb major nivell d'ocupació seguida de les costes de Menorca (87,9%), Cadis (86,2%), Cantàbria (85,5%) i Alacant (85%). Per sota del 85% es troben les costes d'Astúries (82,7%), Almeria (80%), La Corunya (79,8%), Tarragona (79,4%), Girona (79,1%), Màlaga (77,4%), València (74,6%), Pontevedra (73,5%) i Múrcia (72,3%).

Aquells viatgers que encara no hagin reservat les seves vacances trobaran major disponibilitat en les destinacions amb menor nivell d'ocupació, com la costa de Gran Canària (47,1%), la de Fuerteventura (49,2%) i les costes de Tenerife (56,9%) i Huelva (57%). També es poden trobar encara habitatges turístics a les costes de Castelló (60%), Lanzarote (64,5%) i Barcelona (65%).

Noticias relacionadas

contador