celulares

L’empresa Telefónica del Perú invertirà prop de 5.700 milions de sols d’aquí al 2017 com a part del seu pla per ampliar la infraestructura i oferir una cobertura millor als usuaris.

El pla forma part dels compromisos fixats amb el Ministeri de Transports i Comunicacions (MTC) en la renovació dels contractes de concessió mòbil signada amb l'Estat peruà, que avui compleix tres anys.

Segons ha informat Telefónica, fins ara se n'han beneficiat prop d'1,9 milions de peruans, amb millor cobertura de telefonia mòbil i accés al servei d'Internet d'alta velocitat.

«El compliment d'aquests compromisos s'ha fet amb el suport de diverses autoritats regionals, institucions i comunitats, i ha significat un esforç enorme de desplegament i infraestructura a escala nacional», destaca el gerent de Concessió Mòbil i Rural de Telefónica, Carlos Flores.

El principal impacte d’aquest projecte és l'expansió de la telefonia mòbil i la cobertura d'Internet gràcies a l'augment de les estacions base de telefonia mòbil a les zones rurals. Això ha significat més de 2.200 localitats interconnectades.

A més, s'han instal·lat més de 9.664 accessos d'Internet d'alta velocitat i telefonia fixa sense cost en entitats públiques, dels quals 4.568 corresponen a institucions educatives; 1.714, a hospitals i centres de salut, i 2.096, a comissaries.

D'altra banda, Flores ha indicat que més de 850.000 persones gaudeixen avui de la «tarifa social prepagament», que ha permès oferir oportunitats de comunicació millors als usuaris dels programes socials de l'Estat i a funcionaris públics que treballen en zones rurals de Cajamarca, Puno, Ayacucho i Piura.

contador