• Sánchez insiste en el 'deber' y la 'obligación' de Rajoy de intentar armar una mayoría que le permita formar Gobierno
  • Pide la formación de un Gobierno conservador 'de corte no continuista'
  • 'Dijimos sí al cambio y por ello nuestro voto será contrario a la investidura de Rajoy'
  • También agradece a Patxi López su labor como presidente del Congreso y dice esperar que repita en el cargo
  • Este martes 19 se constituyen las Cortes Generales y se elige la composición de la Mesa del Congreso
sanchez congreso psoe

Pedro Sánchez ha reunit avui dilluns el grup parlamentari del PSOE al Congrés i ha comparegut en obert, abans que la reunió passés a ser a 'porta tancada', per dir que després de l'anunciat per Mariano Rajoy, espera que els dies 2, 3 i 5 d'agost es convoqui la sessió d'investidura. No obstant això, ha insistit que la posició del PSOE serà la ja anunciada després de la seva reunió amb el líder del PP, és a dir, el 'no'.

El líder socialista ha anat pel mateix camí que els últims dies. Ha insistit que després de les eleccions del passat 26 de juny, ara és el moment de Rajoy, que el president del Govern en funcions intenti formar Govern encara que, això sí, ha advertit que haurà de fer-ho sense l'ajuda del seu partit. "Quan Rajoy parli i construeixi ponts, no comptarà amb el PSOE", ha remarcat.

Així mateix, en un missatge que es podria interpretar com que demana la sortida de Rajoy per pensar-se l’abstenció, Sánchez ha dit que "Rajoy ha de intuir el grau de canvi que ha de fer per aconseguir la investidura". "Rajoy no pot comptar amb el PSOE. Vam dir sí al canvi i per això el nostre vot serà contrari a la investidura de Rajoy", ha assenyalat el socialista, que ha advertit que "la investidura ha d'anar acompanyada de la governabilitat", és a dir , que ha de permetre la formació d'un Executiu que sigui capaç de governar.

En aquest sentit, ha dit que Rajoy ha de negociar per aconseguir tirar endavant un "Govern conservador de tall no continuista", insistint així en la idea que ha de negociar amb els partits més afins ideològicament, és a dir, amb Ciutadans. "És responsabilitat de Rajoy articular una majoria suficient amb els seus aliats per a un govern estable a Espanya", ha explicat el socialista. No obstant això, els d'Albert Rivera han insistit avui que el sentit del seu vot en la investidura ja està decidit, i que serà 'no' a la primera volta i abstenció en la segona.

BATERIA DE MESURES

Així mateix, Sánchez ha aprofitat per anunciar que aquest dimarts, un cop es constitueixin les Corts, els socialistes presentaran una bateria d'iniciatives legislatives i la proposta de formació de dues comissions d'investigació. En concret, ha dit, una d'elles serà una Comissió d'Investigació per conèixer què ha passat al Ministeri de l'Interior i l'altra per aclarir l'escàndol de corrupció d'Acuamed que afecta Arias Cañete.

"Proposarem iniciatives per derogar la reforma laboral del PP, paralitzar la LOMCE o reconstruir l'Estat del Benestar", ha indicat el socialista, que ha tornat a insistir que el Govern en funcions de Rajoy reti comptes de la seva activitat davant les Corts. "Els socialistes no donarem suport a la investidura de Rajoy. Farem una oposició constructiva i útil", ha acabat dient.

contador