ep la ministra para la transicion ecologica y el reto demografico y vicepresidenta cuarta del
Moncloa

La vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, opta per ampliar les terrasses dels establiments d'hostaleria, davant la necessitat de més distanciament social, encara que "no prenent espai a les voreres sinó als cotxes".

En una entrevista concedida a 'El País' recollida per Europa Press, Ribera ha assenyalat que es produirà "una reordenació de les ciutats" per les mesures adoptades per evitar el contagi de coronavirus. "Si necessitem distància social, necessitem més espais a l'aire lliure; caldrà ampliar les terrasses però no envaint les voreres sinó l'espai dels cotxes", ha assenyalat la ministra.

D'altra banda, Ribera considera "interessants" algunes mesures preses per altres països europeus, entre les quals "s'està excloent de les ajudes a les empreses que tinguin la sèu en paradisos fiscals, i es posa un condicionament a l'assumpció de compromisos socials i ambientals". "Aquestes són pistes interessants, però encara és d'hora", ha ressaltat.

Sobre els nous tributs que el Govern tenia pensat aprovar enguany, com l'impost sobre els plàstics d'un sol ús o el transport aeri, Ribera afirma que "potser cal introduir algun calendari modulat" en el programa impositiu. "No crec que sigui el moment que el Govern digui que cal retallar dràsticament l'ús de plàstics d'un sol ús", ha apuntat.

PACTES DE LA MONCLOA

Quant a la possible reedició dels Pactes de la Moncloa, Ribera ha afirmat que existeixen "una sèrie d'elements que tenen el recolzament d'una immensa majoria de la societat espanyola" i ha apuntat que grups polítics espanyols que també compten amb representació a Brussel·les "estan recolzant les línies mestres del debat europeu sobre la reconstrucció", com és l'"èmfasi en una economia més verda, més eficient i sostenible des del punt de vista ambiental que inclou una modernització industrial i en la qual es puguin aprofitar millor els avantatges de la digitalització".

Així mateix, la vicepresidenta incorpora entre aquestes línies mestres la consecució d'una "economia de resiliència i en la qual es compti amb una activitat industrial que havia anat deslocalitzant-se i que té un valor".

"En aquesta crisi també hem descobert la solvència i el compromís dels nostres professionals sanitaris però amb les limitacions d'un sistema que havia anat patint retallades des de fa molts anys", afegeix.

Finalment, sobre el turisme i l'obertura de fronteres, la vicepresidenta ha indicat que existeix "un panorama complicat" i que és "molt difícil" amb les "incògnites que existeixen" una data d'obertura de fronteres "totalment certa". "Ningú no vol tenir aquests casos importats que es troben a la Xina", ha assenyalat.

Noticias relacionadas

contador