• La Unión Europea ha convocado una reunión en la cual se han convocado a los seis países fundadores de la Unión
ukflag

Aquest col·lapse és molt major que el que Gran Bretanya va sofrir després de l'hivern del descontent el 1978, l'anomenat Dimecres Negre de 1992 i quan Lehman Brothers va fer fallida el 2009. El primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat la seva dimissió després que es coneguessin els resultats del referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea (UE), en el qual ha guanyat el Brexit per més d'un milió de vots

Després d'aquesta caiguda de la lliura esterlina es produeix una reconfiguració del mapa mundial, que desplaça el Regne Unit com la cinquena economia més gran del món, que passa a ser França i suposa la pèrdua de 350.000 milions de dòlars en dues hores per a l'economia britànica. Aquest fet està generant una gran volatilitat a les borses europees, que cauen amb força durant la sessió de divendres.


Com a primera mesura, per començar a prendre decisions, la Unió Europea ha convocat una reunió en la qual s'han convocat als sis països fundadors de la Unió. Espanya no està entre ells amb la qual cosa, Mariano Rajoy, i el govern en funcions d'Espanya, hauran d'esperar a properes reunions europees per participar en les decisions.

contador